čtvrtek 29. ledna 2015

Panda cupcakes

Tyhle cupcaky jsem pekla už před Vánoci na předvánoční párty Perverzní Pandy. Takže tématicky...


V češtině jsem na ně nikde návod nenašla a sama jsem s cupcakama nejdřív trochu bojovala a tak přidávám návod a pár rad, které možná někomu příjdou k dobru. Největším zádrhelem byl v mém případě krém. Nejdřív jsem zkoušela ten z mascarpone, tak jak ho dělám nejčastěji ale mascarpone se rozteklo, cukr roztál a vypadalo to dost blbě. Tak jsem udělala kompromis v podobě máslového krému a cupcaky drželi jak přibité!

Potřebuješ:

Na ozdobu
  •  cukr krupici
  • velké čokoládové čočky (seženete nejspíš jen ve specializovaných cukrářských prodejnách) v   supermarketech mají většinou jen ty maličké
  • čokoládové zdobení, takové ty "tyčinky" (mají i v supermarketech)
  • bílou a černou potravinářskou gelovou barvu (curkářská prodejna)
  • štěteček


Na krém
  • 250 g másla 
  • cukr moučka (podle chuti a raději jen trošku...)


Na těsto:
Použijte takové těsto, jaké máte rádi. Já udělala klasické základní těsto (viz. třeba tady) s kakaem. A po upečení jsem pomocí vykrajovače jadřinců na jabka vydloubla do těsta díru kterou jsem naplnila dobrou jahodovou marmeládou.

Postup je podle obrázku asi víc než jasný ale stejně ho raději přidám.
Nejlíp den dopředu si nakreslete očička. Pomocí bílé barvy bělmo a následně černou tečku (barvy schnou rychle, ani se nemusí příliš čekat).
Upečte těsto, vyšlehejte máslo s cukrem na krém. Vychladlé cupcaky pak nazdobte jako normálně krémem ve zdobícím šáčku (v ne příliš velkém množství.). Do mísy si následně nasypte cukr krupici a vrch cupcaků v něm opatlejte pěkně dokulata. A pak jen dozdobte. S čokoládových pecek uděláte jak oči, tak uši i nos. A pusu dodělejte zdobením. Pusa je na tom celém největší paplačka a titěrnost, jinak na kapkejcích vlastně nic není, vážně.

Nečekejte ovšem nijak extra chuťový gurmánský požitek. Já alespoň klasický máslový krém zrovna dvakrát nemusím ať je našlehaný sebevíc a ten cukr nahoře taky není nic z čeho bych skákala až do stropu. To je taky jeden z důvodů, proč se přílišnému zdobení jídla vyhýbám. Většinou bývá vzhled na úkor chuti a já v chuti hrozně nerada dělám kompromisy :) Ale tady jde prostě hlavně o ten efekt, to je jasný. Pokud si však vyhrajete s  těstem a nepřesladíte krém (udělejte ho nejlépe téměř nesladký, jen našlehané máslo a malinko cukr moučky. Krém osladí ten cukr na povrchu), bude to dobrý! 









Dali byste si Pandu? Nezapomeňte, že Pandě se nikdy NE neříká!

(a jestli se Vám líbí náš etažér, najdete ho na našem Fler-shopu;)

Mějte se bájo a nezapomeňte že pro udržení zdravého způsobu života je třeba nutné občas hřešit! ♥

12 komentářů:

  1. Tak to je parádní :) Pandy vypadají skvěle, hned bych si nějakou dala :D

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je parádní :) Pandy vypadají skvěle, hned bych si nějakou dala :D

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to úžasně!!! Měla bych teda taky trochu problém s tím cukrem..ale napadlo mě ho vyměnit za kokos, ale aby to tam drželo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý nápad. Asi by Pandy vypadali trochu "chlupatěji" ale chutově by se to určitě posunulo!

      Vymazat
  4. Jé ty jsou povedený! Jak pěkně koukají :))

    OdpovědětVymazat
  5. Brďo, už mám nakoupeny košíčky a čočky, čekám pořád jen na ten základní recept na mufinos! Neboco. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oou, zapomněla jsem na Tebe...Zkus je podle Catalliny: http://catalinapece.blogspot.cz/2012/06/ostruzinove-muffiny.html
      Sice to není recept na čokoládové ale je to takový ten základní recept od kterého se odpíchneš (ono vlastně stačí vyměnit ty ostružiny za čočky žejo :)

      Vymazat
    2. Díky! :) Jsem ale podvodník, dala jsem místo podmáslí mléko a místo másla, máslo napůl s olejem. Výsledek jakási mastná olejová buchta, fůj. :D

      Vymazat
    3. Ajaj:( Mlíko by asi nevadilo ale ten olej no...Mě se už taky několikrát nevyplatilo při pečení improvizovat. Tak příště! A když nebudeš mít zase podmáslí, můžeš dát do hrnku s mlíkem lžíci octa a nechat alespoň 10 minut ustát. A máš "podmáslí":)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥