neděle 11. ledna 2015

Šťastnosti vol.6

   Aby to nebylo pořád jen o jídle, házím tu dnes nášup našich společných šťastností. No jo, jídelním tématům se ani dnes nevyhneme, ovšem vezmeme je jen okrajově. Dnes to bude hlavně o navazování nových přátelství, o pravidelných líných dopolednech a o překvapivých návštěvách, o pohodlí v práci nebo zamilovaných vzkazech na nečekaných místech. Zkrátka o tom, co nás dělá šťastnými teď v zimě...

1. Dortík na který i hlavu složíš
Letos jsem věděla snad o všech vánočních dárcích, které dostanu. A ty, o kterých jsem nevěděla a přišli náhodu, z těch mám samozřejmě radost největši. Jako třeba z cupcakového polštářku od kamarádů. Takže když teď ty cupcaky nemůžu péct (teda to můžu ale kdo by pekl, když nemůže ochutnat), můžu si jeden dát alespoň pod hlavu. Tak sladké sny, já! 


2. V teplákách do práce
... jsem se vydala a bylo to bájo. Člověk se cítí tak pohodlně a svobodně že už to víc snad ani nejde. Co víc dodat...
Hlasuju pro casual-teplákové fridays v každé společnosti! Souhlasíte? Ne?
Bylo by přece tak zábavné a osvěžující kdyby Vás každý pátek v bance neobsluhovala paní v nažehleném kostýmku ale v pěkných a měkoučkých tepláčcích! Nebo se pletu?


3. Flákací rituál
Nemít televizi je teď strašně IN. Spousta, zejména mladých a a moderních lidí ji vyhazuje (téměř) oknem a ti co ji doma ještě mají se dušují, že na takové hlouposti stejně nemají čas. My televizi máme a nijak se za to nestydíme. A zároveň nám příliš nevadí, když se nám jednou za čas rozhodne stagnovat satelit (nebo karta, nebo signál, já tomu nerozumím...) a jsme pak pár týdnů bez ní.
S televizí je to asi jako s ohněm, šampaňským nebo dětmi. 
Je dobrým sluhou ale špatným pánem, velmi u ní záleží na množství a je jen na nás jak si ji vychováme.
Ano, moc dobrého v ní už nenajdete a některým pořadům by se člověk měl vyhnout velkým obloukem aby si ochránil duševní zdraví a zachoval zdravý rozum. Pro nás má však telka jednu výhodu, kterou cédéčka ani filmy na harddisku mít nikdy nebudou. Můžeme se díky ní zase na něco těšit. Před Vánoci třeba každou neděli dopoledne na jeden díl z Bylo nás pět. 
To jsou pak takové ty rána kdy se přesně v 11 sejdeme (někdy si u toho dáváme ještě pozdní vajíčka se slaninou), zachumláme se zpátky do peřin a máme ho. Svůj malý rituálek (což u nás není tak běžné), který je o to vzácnější protože zanedlouho zase skončí. Ale to neva, protože se kdykoliv může vyrojit nečekaně další a další...


Když jsme koukali naposledy, připojila se k nám zčista jasna ještě čtvrtá společnice. Kde se ty berušky u nás berou je mi záhadou...


4. Joeyho novej kámo 
Toto jsou šťastnosti společné, nejen mé. Proto bych neměla opomenout ani Joeyho a jeho 5-minutového kámoše. 

Nejdřív si Joey myslel že je živý. Vrčel, štěkal a nedůvěřivě si ho prohlížel stylem " Vo co tady déé??"



Následuje klasická očuchávačka. Vypadá to jako pes ale jako pes to rozhodně nevoní.
A nakonec jeden dobře mířený kousanec a je po kámošovi! To má za to, náfuka.

Tak nasedáme do autobusu a odjíždíme všichni zase dál. Pan Puntíkáč s čerstvě prokousnutou hlavou (Atilo!) šoféruje. Ostatní spolucestující prosím, zaujměte svá místa. Atilo, no tak, sedni si zpátky pěkně do řady ať to vypadá na fotce stejně dobře jako předchvílí ve skutečnosti! Ne. Atila je rebel. A fotka už se prostě nepovede. A nový kámoš od té doby leží vyfouknutý v bedýnce na hračky. Joey to prokouk a už ho víc nezajímá...Někdy nová přátelství holt končí prokousnutým čumákem.


5. Nahodilé vzkazy
...udělají radost vždycky. Obzvlášť když jsou téměř v uměleckém provedení a na nečekaných místech...



Mějte pohodovu neděli plnou šťastností ♥

19 komentářů:

  1. Prosím Tě, nevíš odkud je ten cupcake, vím, že to byl dárek, ale já bych ho hrozně potřebovala! :D

    OdpovědětVymazat
  2. ta seznamovačka Joeyho s náfukou mě úplně rozesmála, děkuji vám oběma za zlepšení dne, páč to fakt nemá chybu! :D moc krásné fotky, ostatně jako vždy a na Bylo nás pět jsme se taky dívali s nadšením, po dlouhé době seriál, který stojí za to! Rampepurdo rampepurďácká! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač liško milá, jsme rádi že jsme Tě obveselili! Já ten seriál miluju, kolikrát si říkám že by mi vůbec ale vůbec nevadilo žít v té době, bylo to všechno tehdy takové jednodušší...

      Vymazat
  3. Nééé tepláky néééé! Nikdy a nikde! Fakt je nesnáším:D Se vzkazy mi nejvíc udělala radost kamarádka když mi loni na lednici přilípla vzkaz Go vegan GO GO GO!:) Protože jsem věděla že aspoň někdo mě podporuje:) Nejhezčí na tom ylo, že jsme na to přišla až asi za týden:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cháá, já zase tepláky miluju :D Ale musí být pěkné a čisté :) Takový vzkaz vždycky potěší asi bych jich sama měla rozdávat víc..někdy na to zapomínám. A jestli jsi VEG tak držím palce rovněž;)

      Vymazat
  4. Jaktože my nemáme v peřinách takové krásné bedrunky, ale jen brouky a pavouky?! :D Bylonáspět je super, já chci žít v době Krakonoš a lyžníci, škola = chalupa s kamny a vlčákem. :) Hlasuji taky pro tepláky ven, ale jen se sexy vrchem, kozatým nebo svalnatým... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta doba se mi taky líbí...jen nevím jestli bych vydržela zrovna na horách. Sexy vrch by byl fajn ale bohužel nemám ani jedno :D tak třeba v příštím životě..

      Vymazat
  5. Jeee ty cvicky:-). Ty jsem nemela na noze dobre 100 let :-). Cikupka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilky se zas vrací! Je to fajn obutí místo papuček :)

      Vymazat
  6. Ten polštářek je božíííííííííííííííí :D www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Když se to nedá sníst tak aspoň ať to vypadá jako jídlo že ? :D

      Vymazat
  7. Představa bankéřky v teplácích je fakt osvěžující :-D:-D A Joey nemá chybu :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda že nejsem jedinná které by se to líbilo!

      Vymazat
  8. Ten muffin nemá chybu, je úplně úžasný ^^
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Zamilované vzkazy... Nikdy nevyjdou z módy, a udělají ohromnou radost :o)
    Krásné šťastnosti, seznamovačka Joeyho pobavila :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥