neděle 28. září 2014

Zazimovat se létem aneb mé podzimní šťastnosti

   Slibovala jsem Vám své podzimní radosti, ale měli byste vědět, že jsou to spíše takové moje vyletněné zpříjemňovadla a poslední ohlédnutí za uplynulým letním časem. Ano, zazimovávám se létem a vsakuju poslední paprsky úžasného babího léta, které k nám včera přišlo. 

Nechte mě proto dneska (a možná ještě celý příští týden) trochu sluníčkově bláznit než nás naplno pohltí teplé svetry, dlouhé šály a další roční období.

   V sobotu jsem měla pocit, že na mě něco leze a tak jsem si taky zalezla. Do peřin. A přibrala jsem i ty své šťastnosti, protože jsem je jednak chtěla pro Vás nafotit a jednak jsem zjistila, že je v těch peřinách vlastně stejně všechny využiju. 
Nebudu Vám vykládat pohádku o tom, že pokaždé když se jdu zahrabat do peřin, mám sebou takovéhle nastajlované aranžmá. Někdy mi víc než hezké věci dělají společnost jen značně nesexy teplé ponožky a dva páry psích nožiček. 
Ale zjistila jsem, že je vlastně moc příjemné zútulnit si kdykoliv a jen tak svoje ležení voňavou svíčkou, olejíčkem nebo kytičku pro radost. Ale nepředbíhejme. Jedno pěkně po druhém. Takže čím si dělám momentálně radost?



Šťastnost no.1: Cupcakes
Kdo nás sleduje na Instagramu, tomu nemohlo ujít, že je to tam poslední dobou samý cupcake. Ano, peču je jako šílená. Je to taková moje nová zábavka a já se snažím přijít na ten nejlepší poměr, který by způsobil nejvláčnější těsto a nejlehčí krém. Přitom by to vše v ideálním světě mělo mít ještě co nejlepší vzhled a pokaždé jinou chuť. Trošku jsem se do cupcaků zažrala. Baví mě jak jsou roztomilé, jak lehce je lze darovat a jak moc variací ukrývají. Ideální věc na vyblbnutí.
Vím že jsem s pečením cupcaků pozadu asi tak desettisíc let, že cupcaky byli in někdy před 5 lety ale je mi to tak ňák fuk. Já je začala péct prostě teď ... A tenhle čokoládový se špetkou chilli není sice (zatím) tím nejnadýchanějším ani (zatím) tím nejkrémovitějším, ale zaručeně je tím nejčokoládovějším. A na naší sobotní oslavičce sklidil úspěch. A teď už slibuju, že už brzy bude na našem "Instáči" více nábytku a méně žrádla ...:)


Šťastnost no. 2: Slunce a písek ve skleničce
I tady se přiznávám. Jedná se o mojí první svíčku od Yankee Candle. Chtěla jsem si nějakou koupit už asi milionkrát, měla jsem v plánu přivézt si jich tak tunu před třemi lety z USA a čichala k nim už nespočetně krát. A stejně se ke mě nakonec dostala první svíčka až teď. I když plno lidí (i já) dává přednost raději jejich voskům do aromalampy(protože jsou levnější, co do vůně intenzivnější a dostupnější) myslím že je poměrně hodně fajn mít doma alespoň jednu YC ve skle. V interiéru jí to vyloženě sekne, vydrží hořet neuvěřitelně dlouho a já už spřádám plány na to, co udělám s tím krásným skleněným obalem až dohoří. 
Svíčky Yankee Candle jsou celosvětová klasika a ty nejvíc klasikovité vůně jsou navíc označené jako platinové. Sun and Sand je jednou z nich. Proč? Myslím, že tahle vůně nemůže urazit fakt nikoho. Je jemná, opravdu jemná, až decentní. A velmi nevtíravým způsobem Vás přesune někde do Karibiku (.....Polynésie, Indonésie, Malajsie.... - doplňte místo Vaší vysněné pláže) aniž byste si to pořádně stihli uvědomit. Pokud si chcete na chvíli zavzpomínat na letní dovolenou ale obáváte se silných a omamných vůní, které dokáží některé svíčky během pár sekund vytvořit, tahle bude přesně pro Vás.



Šťastnost no.3: Je hrníček z dětství.
  Myslím, že ne vlastně úplně z mého ale že z něj pil až jeden z mých mladších bratrů. Ale já v té době byla taky ještě dost malá takže je to stále dětství i mé, i když pokročilé. A když moje mamka nedávno nevěděla co dál se sadou dětského porcelánu s medvídky, bez řečí jsem se jí ujala.



 Šťastnost no 4: Růžový olej
S Růžovým olejem od Hauschky nelze býti nešťastným. A tenhle můj je šťastností dvojitou, jelikož jsem ho vyhrála.
Myslím, že to byl jeden z těch úplně prvních balíčků, který jsem si od Hauschky objednala a ve kterém byl malý vzorek tohohle velikána. A jestli Hauschku znáte, víte že jejich vzorky zas až tak malé nejsou. A tak mi těch pár úžasně voňavých kapek dělalo radost poměrně dlouho.
Když jsem pak na fejsbukových stránkách Hauschky objevila soutěž o tyhle olejíčky, věděla jsem co dělat. Na nejrůznější soutěže mám celkem štěstí už od dětství a tak jsem to zkusila i tentokrát. A ono to vyšlo. Sice ne napoprvé, ani napodruhé ale asi napopáté. Cestu ke mě si však nakonec našel, drobek voňavý.


A nebásním o něm jen tak nazdařbůh. Nevím sice jak to Hauschka dělá (vždycky jsem si myslela že prostě olej jako olej) , ale tenhle malý zázrak nebesky hydratuje. Mám občas suché paže, na kterých se mi tvoří malé šupinky a když se jím natřu, mám několik dní po starostech. Nejlepší a nejekonomičtějšín variantou je samozřejmě aplikace učiněná ihned po výlezu ze sprchy. Oleje pak stačí na mokré tělo jen pár kapek. A už jsem se zmiňovala o té vůni? Aromaterapie jak vyšitá. Vůni růže miluju ale zdaleka ne vždycky a ve všem. Některá kosmetika s růžovým obsahem voní hrozně těžce a někdy až zatuchle. A člověk nikdy dopředu moc neví, jestli mu bude zrovna tahle lahvička vonět. U Růžového oleje od Hauschky však nic takového nehrozí. Voní jednoduše přesně tak jak by měl. Lehce, jemně a ta vůně je hrozně uklidňující. Když se jím po sprše natřu a zachumlám do peřin, cítím se pak jako v nebíčku. Vidím to tak, že tenhle kámo bude nejspíš mým nejvěrnějším přítelem do dlouhých a zachmuřených podzimních večerů.




Moje dnešní povídání je u konce. Loučím se z peřin (ve kterých teď už stejně opravdově nejsem takže mi nemáte co závidět) a kráčím vstříc prosluněnému pracovnímu týdnu. Chce to vstřebat každý jeho sluneční paprsek ať se na ten podzim a zimu pořádně zazásobíme.

Máte z některých z mých šťastností vlastní zkušenost? Nevlastníte náhodou recept na ten nejbožejší cupcake? A nevíte jak to ten Hauschka dělá s těmi svými oleji? Za každý Váš postřeh budu nesmírně šťastná...;)

Pac ♥


PéeS: Jestli jste dočetli až sem, budu Vás otravovat ještě malinkou chvíli s jednou věcí. U nás v lese už jsme totiž úplně maximálně světoví. Máme blog, máme Instagram a čerstvě už i Fejsbuk!
Pokrok nezastavíš a asi by byla hloupost proti němu vehementně zbrojit. Proklik na náš FB najdete v postranní liště nebo přímo tady. A já Vám ještě jen prozradím, že už brzy, opravdu brzy nás všechny čeká první soutěž! Už se na to hrozně těším a klik na FB bude jednou z podmínek účasti. Takže kdo si klikne již dnes, má vystaráno ;)


11 komentářů:

  1. Jé, nemůžu se takhle hezky letně zazimovat s tebou?
    Všechno to vypadá tak krásně útulně.... YC.. Co víc říct, taky mám hlavně vosky (teda vlastně JEN vosky) a po svíčkách koukám už snad sto let... Jen nikdy nevím, která vůně se mi líbí nejvíc (že by skoro všechny?) a tak jsem zatím žádnou nepořídila... A ten Hauschkův olejíček mě taky láká... Budu ho muset někde vyzkoušet :o).
    Užívej sluníčka, mě si dneska sluníčkem úplně nabila i když sedím u PC :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv Deni, já u těch svíček strávila asi třičtvrtě hodiny než jsem si vybrala...Lepší je fakt nejdřív ozkoušet všechno ve voskovkách a až člověk najde tu, bez které nemůže být tak do ní jít ;) Olejíček určitě vyzkoušej, Hauschka má často všelijaké akce tak je třeba to vyčíhnout ... Užívej sluníčka!

      Vymazat
  2. To jsou krásné šťastnosti !!! A v peřině..., hmmmm, ty bych si nechala líbit :)
    Ten dřevěný tác je ÚCHVATNÝ!!! Srdíčko.., kytička...To je vaše práce?
    Recept na nejlepší Cupcake bohužel nemám... :(
    Kráááásný den a pohodový podzim.... :) Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Kat. Jo ten tác mi Kuba vyrobil a já ho dobarvila. Psala jsem o něm už tady: http://www.madeinles.blogspot.cz/2014/05/verim-na-osud-otud-az-potud.html ale to byl ještě bez kytičky a srdíčka. Bylo to překvápko z dílny a mám ho stráášně ráda :o)

      Vymazat
  3. Banánovo medové zní naprosto famózně, určitě brzo vyzkouším! Já se dneska chystám na mrkvové, mám doma přebytek mrkve! :) A k třešňovému YC si příště určitě přivoním!

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky, úplně z nich dýchá pohoda

    OdpovědětVymazat
  5. Yankee Candle ♥
    Chtěla bych si někdy pořídit také tuto velkou svíčku. Moc mi voní Clean Cotton :)

    Monča z Like Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clean Cotton mám zrovna v aromalampě :) Je boží!

      Vymazat
  6. Yankee Candle úplně zbožňuju!!! Ta vůně je k nezaplacení! A máš to hrozně krásně nafocené! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Která, která?:) Já vždycky nevím kterou si v obchodě vybrat! Většinou poznám jestli mi voní až po zapálení doma. A děkuji :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥