sobota 6. září 2014

Přerod čajové krabičky

Stále se snažím zbavovat náš domov nepotřebných věcí. Člověk by ani neřekl, kolik nesmyslů doma najde. Dlouho jsem bohužel měla pocit, že to nesmysly nejsou. Domnívala jsem se, že to všechno vlastně využívám. Jenže to je blbost. Pokud máte doma třeba krabičku na čaje, kterou jste už nevytáhli dva roky na boží světlo a návštěvě i sobě stejně vždycky připravujete čaj z čajové skříňky a vytahujete sáčky přímo z origo krabiček, není to potřebná věc ale krám. A je na čase si to přiznat :)


Na druhou stranu, na jídelním stole se mi povalovalo už nějak moc drobností. Fixky, pastelky a washi pásky tam přebývají dlouhodobě, poslední dobou však ještě přibyly potřeby na šití kůže a já si řekla, že ten náš jídelní stůl už vlastně jídelním téměř není.
Dala jsem tedy nepotřebné dohromady s užitečným a konečně proměnila náš stůl kreativity (tak se vznešeně nazývá bordel...) opět na jídelní.
Krabička od čaje, kterou bych jinak vyhodila, se nakonec stala ještě dobrým pomocníkem!


Tentokrát jsem použila jen bílý sprej, který jste mohli vidět tady a jednu z washi pásek. A taky trochu odhodlání proměnit chaos v řád.


I když mám ráda všude plno obrázků, věciček a okras, můj minimalistický přístup se začíná projevovat i v našem interiéru. Mám chuť dělat drobné proměny, třídit a přehazovat nábytek. Pro začátek jsem odstranila náš červený obraz z miníkem. Nebojte, nevyhodím ho, jen se asi přestěhuje do ložnice...
Ale co s jídelnou? Volná stěna u nás nevydrží, to je mi jasné už od začátku. Přemýšlela jsem a přemýšlela čím ten nový prostor zaplnit, až jsem na to přišla...

Když Bůh dá a barvy doschnou, zítra nastane realizace...Můžete hádat co to bude...Není to zas tak těžké ;)


Co byste dali na naší nově prázdnou stěnu vy? Nebo byste ji nechali v rámci minimalismu volnou? Klidně mi to napište...

Já jsem po dnešku už tak utahaná, že se nebudu dál vykecávat. Moc jsem uklízela, natírala a tvořila a tak dneska asi brzo ulehnu. Do našich čerstvě vypraných a sluníčkem ovoněných peřin. (taky tak zbožňujete tu první noc v čerstvě vypraných peřinách? :)

A dneska si to fakt zasloužím... Tak dobrou ♥

12 komentářů:

  1. Super nápad! :) Sama by som asi nikdy nič takého nevymyslela.
    www.myownblog14.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt?Tak to jsem ráda, občas mi ty moje DIY připadají tak primitivní že ani nevím jestli je publikovat ale pak si řeknu že mě samotnou někdy nenapadnou úplně očividné a jednoduché věci...Takže díky:)

      Vymazat
  2. To je fakt moc pěkný!! Skvělý nápad!!

    A na stěnu bych nějaký obrázek dala, přijde mi to takový prázdný.. nebo nějakou nástěnku.. ;)

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nejdřív taky napadla nástěnka! Chtěla jsem něco, kam bych si mohla připínat recepty. Ale pak jsem to přehodnotila na něco co bude asi ještě o kousek víc praktické..

      Vymazat
  3. Jee, to je krása :o). Moc se mi nový "organizér" líbí, asi si vymyslím něco podobného - u nás na jídelním stole to vypadá jako po výbuchu atomovky... Takhle se všechno schová do přihrádek... Jsi šikula :o).
    Jinak na zeď bych dala klidně nějaký plakát... A nebo bych přímo na ní sama něco namalovala... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to asi nemám dost odvahy, zas tak dobrý malíř nejsem:) Ale je to super nápad, díky Deni. A to místo na jídelním stole je moc fajn, jsem zvědavá jak dlouho nám vydrží :)

      Vymazat
  4. Skvělý nápad!!! Já vůbec nevím, kam se poděla moje školní kreativita. To jsme uměla využít FAKT všechno. Musím to umění zas vyšťourat :) A rozhodně svoje DYI zveřejňuj, prosím, i když se budou zdát sebeprimitivnější. Pro dočasné trotly jako jsem já, je to fakt potřeba :)
    A nad stůl? Foukla bych tam nějakou poličku třeba i se šuplíčkama a háčkama, na které bych věšela různé blbinky, recepty a tak...a taky miluju tabule na psaní, tak bych to tam nějak zakomponovala :) Těším se, co to bude! :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ok, Kat, díky za požehnání zveřejňovat každou svoji blbinu, jsem za to moc ráda...A přemýšlíme asi úplně stejně protože včera večer nad stůl něco přibylo...A to něco má poličky i háčky :)

      Vymazat
  5. Téda pan blogger dneska pěkně zlobí a vymazal můj dlouhý koment, ufff :-/, ale protože se mi tak moc líbí v lesíku a obzvlášť tento článek, nedá mi to jinak a musím to napsat znova :-)
    Hrozně moc se mi totiž tenhle nápad líbí. A prostě to není možný, ale myslíme fakt moc podobně! :-) Taky mám poslední dobou chutě na pořádný minimalismus doma. Už mě štve těch tisíc věcí všude po bytě :-), a mám pocit, že s tím minimalismem prostě vypadá ten byt uklizený pořád !-). Protože kdo má pořád čas na uklízení při práci, výchově dětí a snaze tvořit....A takových organizérů bych potřebovala hned několik, páče tužek, pastelek a vůbec různých věcí se u nás povaluje pořád, ano i na jídelním stole. A kdybych nějakou krabku na čaj měla, fungovala bych stejně - ležela by nevyužitá, protože mám čajů plný regál ve špajzu a fakt nejsem žádný třídil a prostě jsou v origoš. papírových krabičkách.
    Sice jsem uvažovala o plastových organizérech z IKEA, ale hrozně jsi mě nalomila a tak si možná radějc koupím krabku na čaj a nalakuju :-D...zatím většinu věcí cpů do plechovek, což sice nevypadá vůbec špatně, ale jaksi to organizování v tom moc nejni no...
    A musím napsat, že se mi stráááášně líbí ty fotky, jak jsi nádherně stylizovala zátiší s tím nádherně patinovaným stolem, mišánkem.....prostě pohlazení pro duši.
    PS: Miluju usínat v čistě povlečené posteli. :-) Krásný týden přeju do lesíčka! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé, pan blogger zlobí i mě, právě mi vymazal superdlouhý komentář. Asi nechce ať si my dvě povídáme! ...Ale já To stejně napíšu znova, tak jako Ty. Kreativita a uklizená domácnost nejdou moc dohromady Em, to už jsem taky zjistila. Chce to právě spoustu těch zlepšovadel jako krabičky, bedýnky, organizéry a hlavně spoustu prostoru! Taky s tím neustále bojuju. Všude píšou - zbavujte se toho co nepotřebujete a nepoužíváte ale když já mám hned chuť z těch věcí něco přetvořit nebo si říkám že se na nějáké DIY budou určitě jednou hodit a tak se stávám aspirantem na to mít doma pěknou skládku. A s dětma? To už si vůbec neumím představit! A tak pořád bojuju s tímhletím prokletím a snahou mít doma co nejmíň věcí a tím pádem "lehkoúdržbovou domácnost." Máme to holt těžké...:o) Děkuju Ti za pochvalu za fotky a vůbec za to že tu k nám chodíš...♥

      Vymazat
    2. Jéééé, já děkuju, že je tady tak milý virtuální les, kam ráda chodím, obzvlášť když si potřebuju spočinout. Když nemůžu do pravého lesa, tak určitě do těhle virtuálních :-D...Ten blogger je fakt zrádce, už si mi na to stěžovaly holky na blogu u mě taky. Už pro jistotu než publikuju koment, ten text kopíruju - no blázinec!
      Aha, tak to máme fakt stejně, já strašně lidem závidím, že maj takové minimalistické byty a že je třeba i baví uklízet - hm,mě baví tvořit a to se fakt neslučuje.....přesně tvořitel vidí v každé věci potenciální matroš na tvorbu...a tak už se pomalu nepohnu ani ve svém aťasu a do toho děti taky furt cosi domů tahaj a tvoří, no řekni jim ne, že !-)...
      Ách si tak představuju přestavěnou óbr stodolu s vysokýma oknama a stropama a háfo prostoru, kde by se ty moje maličkosti ztratily jak nic :-D...Moc děkuju za popovídání, je tu fakt milo! :-*

      Vymazat
  6. To je moc hezké! Super nápad :-). Nějakou šikovnou krabičku teď sháním, ale úplně jinou. Táta poslední dobou začal investovat do mincí a tak mně napadlo, že by se mu mohla hodit nějaká hezká krabička na mince. Myslím si, že by mu to udělalo velkou radost, protože ho ty mince úplně pohltily a nemluví o ničem jiném :D.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥