sobota 19. dubna 2014

Když se daří aneb VV pomocí LN

    U nás doma jsme nikdy nemalovali velikonoční vajíčka ničím jiným, než rozpuštěnýma voskovkama, cibulí nebo  vyškrabovací technikou. Prostě samá klasika.
Letos jsem ani na jedno z toho neměla náladu, vlastně jsem neměla celkově moc náladu na jakékoliv barvení vajíček. Ale pak jsem narazila na obrázek malovaných vajíček pomocí laků na nehty. Výsledek byl famózní, okouzlující a nevšední a mě to přišlo vskutku originální, rychlé a jednoduché. 

   Trik v barvení s pomocí laků na nehty spočívá jen v tom, do vody hodit pár kapek laků různých barev, promíchat špejlí, ponořit vajíčko a vytvořit tak bez velkého vlastního přičinění krásnou mozaiku barev. Prostě nádhera za pár minut pomocí ingrediencí, které mám doma. Jen blázen by to nezkusil.

   A teď realita.
Za prvé jsem zjistila, že metody barvení vajíček lakem na nehty je plný internet. Vypadá to na trend letošních Velikonoc, takže s tou originalitou už to tak žhavé nebude.
Za druhé - zjistila jsem, že mám nedostatečný počet laků na nehty. Teda já jich nikdy neměla moc, nemám v tomhle ohledu sběratelské sklony a poprvé v životě jsem si nalakovala nehty na červeno teprve ve svých 24 letech kdesi v daleké Americe, kde jsem však zkoušela kde co. 
Za třetí, v návodu bylo jasně popsáno, použijte vodu ani horkou ani studenou, ale o pokojové teplotě. Jinak se barvení nepovede. 
I když nemám doma teploměr, zkusila jsem všechny odstíny i podtóny teplé, pokojové a vlažné vody. Ani jednou to nedopadlo tak, jak by mělo. A já přitom tak chtěla!


Mentolkový a Hot Salsa, moje dva nejoblíbejnější.

   Kdybyste to taky chtěli zkusit, návod je tady.
Za pokus to myslím stojí, někomu se to přece musí povést. Je to vážně za minutku, věřím, že všechno co k tomu potřebujete (špejle, lak, vodu, vajíčka), máte doma, takže to určitě ještě do pondělí stihnete. 
A kdybyste dopadli líp než já, dejte mi to prosím vědět. Moc Vám to přeju a ráda se poučím, co jsem to zas po...kazila.

A tady je můj výsledek:





A takhle to mělo vypadat.
Nádhera, co?


Zdroj: http://scribbler.cz/jidlo-2/efektni-velikonocni-vajicka-zdobena-laky-na-nehty/

   Mám jen jedno malé upozornění - trochu se nejspíš zapatláte. Tak pozor ať se nepřiotrávíte tou dávkou odlakovače, kterou budete pravděpodobně potřebovat. Já se málem malinko sjela.


Taky se Vám někdy něco tak pěkně "vydaří"?

6 komentářů:

  1. To je dobrý nápad s tím lakem na nehty .... to fakt neznám:-)) Určitě levnější než koupit mramorovací barvy:-))) Příště vyzkouším:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším kolik stojí mramorovací barvy ale jistojistě to levnější bude:) Zkuste,já taky příští rok zkusím znovu,třeba se to zadaří líp

      Vymazat
  2. Tenhle nápad byl asi celoplošnej, protože já se o to včera též snažila. Po prvním pokusu jsem raději vytáhla temperky a fixu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Údajně je důležité mít správné laky (vinylové, říkal přítel chemik). Asi chce odkoukat z těch videí na YT, jaký používají značky a pak by měl být výsledek zaručen :)

      Vymazat
    3. Děkuju za cennou informaci a příští rok vzhůru na to!;)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥