neděle 23. března 2014

První piknik, první vylíhnuté kuře a znovunalezená láska

  Já to věděla, že se mám včera vykašlat na všechny povinnosti a jen nazout bílé plátěné botky, odšpuntovat něco dobrého a rychle vyběhnout ven, užívat si to krásné počasí! 
   První  letošní opékačku máme u nás v lese za sebou, první jarní piknik proběhl včera, a tak je jasné, že jaro už je prostě vážně tu!

   Doufám, že jste si taky včera dosyta užili sluníčko a tak Vás moc nemrzí ten dnešní nečas. Mě tedy určitě ne, celý den stejně sedím u šicího stroje tak, jak jsem měla v plánu, a asi po 3 letech něco šiju. A protože jsem si ještě neprošila prsty, dá se říct, že úspěšně. Jsem totiž asi taková švadlena, jako zahradnice. Ale o to víc mě těší, když se mi nití povede něco opravdu spojit dohromady!

Ani to nemusí být velký piknik s horou jídla. Stačí láhev něčeho dobrého, deka, pár dlouho opomíjených časopisů a na světe je najednou nádherně...

   A mám tady dneska ještě jeden svůj úspěch (jsem to ale chlubila). Vylíhlo se mi totiž mé první kuře!
JENOMŽE! Neumím sice moc zahradničit, moje šicí dovednosti jsou zatím taky na pováženou, ale chovatelka kuřat, tak ta bych byla snad úplně nejvíc nemožná. A jak jsem to tedy dokázala?
No koukněte raději rovnou na obrázek, jak to s tou mojí slavnou agro činností vlastně je:


   To jsem tak byla jednou na poště, kde se teď ve velkém prodávají tyhlety líhnoucí se kuřátka. Skupujou je tam maminky, babičky i tetičky pro svoje ratolesti a pak takové nedolíhnuté dospělé děti jako já. 
A jak to funguje? Vajíčko se prostě ponoří do vody a pak se čeká...A asi za 24 hodin se začínají dít věci...


 

   Kuře ve vodě bobtná a roste až do stavu, kdy máte doma takovéhoto malého ošklivého Alienka. 
No...být dítětem a vylézt mi po 72 hodinách netrpělivého čekání na svět něco takového , asi bych se bála podívat vůbec do ledničky, kdykoliv by tam leželo pudlo s vajíčky.
Ale abych tomuto velikonočnímu nápadu nekřivdila, proces líhnutí byl nesmírně zábavný, prožívali jsme ho v práci snad všichni a byla to fakt sranda!

A doma Vám pak může hezky dekorovat. 
Po vyjmutí z vody se totiž kuřátko dostává do přesně opačného procesu. S postupným usycháním se zmenšuje a ta dehydratace mu dost sekne! Nakonec je z něj vlastně celkem roztomilý tvor...

"Yeass!"

Znáte tyhle kuřátka? Jestli ne, utíkejte si nějáké ukořistit, za 35 kaček je to srandy kopec;)

    A znáte tenhle olejíček?
Když mi tak hezky stál na stole u kytice růžiček, musela jsem si ho vyfotit. Ony ty jeho úžasné vlastnosti s jeho fotogeničností totiž zdaleka nekončí.
   Je to už nějákou dobu, co jsem ho měla, dělal mi radost hodně dlouhou dobu než jsem ho celý spotřebovala, a teď, protože moje vlasy si stále nedají řict, jsem si na něj zase vzpomněla. Krásně voní, hrozně dlouho vydrží a vzhledem k jeho pořizovací ceně (obzvlášť když se ukořistí v nějáké velko-prodejně) je to prostě olej s velkým O.
Mám ho tak ráda hlavně proto, že ať už si ho dám na vlasy mokré i suché, v množství velkém i malém, vždycky se báječně vsákne a nikdy nezanechá vlasy takové...olejovité a nevábné. Vše co po něm zůstává, jsou jen hebké kadeře. I když nazvat to moje momentální roští zrovna takhle, je dost odvážné.Ale po dávce Mythicu tu hebkost a jemnost alespoň dost dobře předstírají.
Zkrátka, je to prostě miláček. 
Měla jsem na vlasech už hodně olejů, těch obyčejných z drogérie i těch renomovanějších, ale pokud nechci za lahvičku utratit hotové jmění, tohle je jednoznačný vítěz a já ho budu uctívat tak dlouho, dokud mi nenarostou nové a zdravé vlasy. 
Věřím, že takový den jednou příjde, protože kdyby moje vlasy měly vyjadřovací schopnosti, myslím, že momentálně by musely příst, vrnět, nebo něco podobného. Tak dobře se u mě totiž nikdy neměly. Ale já jim toho taky holt dost dlužím...(viz...)


Mějte hezkou neděli, já jdu zase švadlenit;)
Pac a pusu z lesa...

8 komentářů:

  1. Elvinku, piknik vypadá parádně, přeju ještě spoustu takových ;o).
    Tvoje kuře mi připomnělo dinosaura, kterého jsem dostala od kamarádky. Taky jsem ho nechala vylíhnout v práci a byla to ohromná legranda ;o).

    Užívej krásné dny ;o).

    PS: a co že to šiješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líhnoucí se dinosaurus?To zní úžasně ujetě!Kde se na to hrabe kuře;) Deni,se raději ani neptej,prostě kovbojku jsem si z toho šití udělala,alá Ikea a já...Však já se tu brzy asi "pochlubim":) Taky Ti přeju letos hromady pikniků,jelikož na ně vážně neni!

      Vymazat
    2. Náhodou, to je přece úplně normální, když se ti v kanceláři líhne dinosaurus z vejce :-D.
      Tak šup sem s výrobky, jsem zvědavá, konečně někdo kdo taky občas něco ušije ;o)

      Vymazat
    3. No jistě, líhnoucí dinosauři jsou ve všech kancelářích obvyklým jevem :D Ehmm..no jo, tak dobře, až budu mít čas své výrobky pofotit, šoupnu je sem. Zatím to není nic převratného, ale asi sem chytla šicí mánii a ten stroj teď tak dobře šije, všechno látkové se bude muset mít přede mnou příštích pár týdnů na pozoru :o) A jestli šiješ taky, hodilo by se mi pár tipů, třeba jak na knoflíkovou dírku a tak :o)

      Vymazat
    4. Tak to jsem zvědavá a nemůžu se dočkat ;o).
      Jinak jestli nemáš stroj který knoflíkovou dírku umí sám, doporučuju dát si tu piplačku a vyšít si ji hezky v ruce.. Dírky se nejčastěji vyšívají smyčkovým stehem - těžko se to pipisuje, mrkni na netu ;o) - je podobný stehu obnitkovacímu. Doporučuju si dírku nejdřív jen tak "nahrubo" obnitkovat a až pak to vzít naostro pěkně hustým stehem... Je to patlání, ale výsledek stojí za to ;o). Špatně se mi to takhle popisuje, nejlepší je to ukázat, ale to asi hned tak neklapne.. Tenhle popis Ti totiž nejspíš vůbec nepomůže :-D

      Vymazat
    5. Právěže nemám. Můj stroj už pomalu spadá do kategorie archivních kusů:) V ruce? To néé, na takové věci já nemám trpělivost! Zatím to patlám tak něják všelijak na tom stroji, je pravda že to vypadá dost strašně, ale jak se říká, malé (větší) nedokonalosti jsou znakem ruční práce:D Ale děkuju Ti za cenné rady, kdo ví, třeba se časem zklidním a dojde i na "smyčkový steh":o)

      Vymazat
  2. Jéje, líhnoucí kuře neznám:-))
    A na šití jsem zvědavá:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem šicí začátečník, žádné velké díla to nejsou,ale i tak mě to těší :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥