pátek 8. ledna 2016

2015 aneb jak se všechno pokazilo

Bilancování nad minulým rokem už má většina lidí (nebo aspoň blogerů) za sebou. Já se k němu dostávám až teď. Náš 2015 byl totiž dost pokažený. Nevěříte? Tak hele:

Breakdown No.1:
Začalo to už v lednu, kdy si Kuba na snowboardu zlomil ruku. Asi Vám ani nemusím povídat, jak blbý je, když má truhlář ruku mimo provoz. A to na 2 celé měsíce. Kdyby si tu ruku alespoň zlomil během těch opičinek co tak rád provádí. Ale on si ji jen trapně přisedl dole pod kopcem, takže jsem mu nemohla ani pořádně vynadat.



Breakdown No.2:
Že to bude fakt pokažený rok se dál projevovalo o něco nenápadněji. Nejprve odpravením stolního počítače, který už neodolal naší ignoraci vůči antivirovým programům. Na chvíli to vypadalo, že se odebere do počítačového nebe, ale nakonec byl zachráněn týmem schopných ajťáků. Všechno dobře dopadlo, data jsem zachránili a pořídili si antivir. Byla jsem hrozně ráda, protože nesnáším ten proces opravy elektronických spotřebičů. Jak se to všechno musí vylítat, vyčekat, zaplatit a člověk ani neví, jestli nepřeplácí, protože tomu houby rozumí. To jsem ovšem ještě nevěděla, co mě čeká.

Breakdown No.3:
Pak dlouho nic. Potom to ale stálo za to.
Až jednu letní neděli jsme přišli domů z výletu a už v předsíni to neskutečně páchlo. Vlezlý odér spálené gumy předpovídal jen ty nejhorší zprávy. O tom, jak jsem byla mírně hysterická a jak to nakonec dopadlo, jsem psala tady. Tenkrát to odnesly pojistky na všech spotřebičích a pár spotřebičů nám umřelo úplně. Už půl roku se nám opravuje mikrovlnka (pomalu přestávám doufat,že se s ní ještě někdy setkáme), televizi jsme zprovoznili sotva pár dnů před Vánoci (na pohádky musela být!) a trouba nám přišla opravená minulý týden. Skoro celá domácnost kaput na pár dlouhých týdnů. Jediný spotřebič, který to neodnesl byla snad pračka.


BreakdownNo.4:
Myslela jsem, že po téhle pohromě naší domácnosti se už pokazilo všechno, co se jen pokazit mohlo. Alespoň, co se týče spotřebičů a elektrických zařízení. Jak jsem se mýlila. Hned pár týdnů na to jsem si sama zrušila telefon, když jsem si chtěla amatérsky vyměnit baterku. Dobrá rada: Pokud máte Iphone, nechte výměnu baterie raději na profíkovi. Může Vás to nakonec stát daleko víc, než tři nové baterky dohromady.

Breakdown No.5:
O tom, jak jsem Kubovi na podzim zavřela ruku do kufru auta bych raději pomlčela. Doteď nechápu, jak to mohl přežít jen s odřeninami a velkou modřinou. Nakonec jsme ani nejeli do nemocnice i když v tu chvíli jsem si byla jistá, že jsem jednou nekontrolovanou ranou nadobro ukončila jeho truhlářskou kariéru.

Kdyby nebyl truhlář, mohl by z něj být třeba pěkný kovboj:)

Breakdown No.6:
No a pak se nám porouchal Joey. Je tomu sotva pár dní, co je v pořádku. Podezření na otravu se podle jaterních testů potvrdilo a Joey si  prošel třítýdenní hospitalizací napíchaný na kanyly. Dodnes je nám záhadou co, kdy a kde snědl.



Dalo by se zkrátka říct, že v roce 2015 jsem se z  nás tří neporouchala jediná já. Já byla ovšem tak nějak stabilně porouchaná celý rok. Minulý rok byl pro mě rokem velkého bilancování, rozpolcenosti mezi tím co chci a co bych měla a neustálým bojem sama se sebou. Myslím, že to šlo z velké části poznat i na blogu i když jsem se snažila psát jen tehdy, když se mi chtělo a měla jsem dobrou náladu. Slibuju, že 2016 budu lepší (už jsem!) a už teď cítím, že projít si tím vším mělo smysl.


Breakdown No. 7:
No a aby toho nebylo málo, týden před Vánoci se mi porouchal foťák. Jen tak zničeho nic mi objektiv nejde najednou zasunout. Můj věrný kompakt, který to se mnou táhne už dobrých 5 let je tak momentálně mimo provoz.

2015 byl zkrátka hodně pokažený rok. Ale nechci se rouhat. Zažili jsme i spoustu dobrých věcí. Přesto doufám, že rok 2016 bude lepší.

Na závěr Vám chci ještě ukázat všechny návrhy tetování, které pro mě Lucy ve 2015 nakreslila. Teď už je můžu ukázat, jelikož už mi nikdo nemůže kecat do toho, které si vybrat:) Ale bylo to těžké rozhodování teda...

Co si o 2015 myslíte Vy? 
A vybrala jsem podle Vás dobře?:)

All photo by Bumpkin Tatoo
Mějte se ve 2016 hezky ♥

18 komentářů:

  1. Ty brďo Raduš tolik breakdownů a vás to nezlomilo! Dobře Vy! Hlavně že jste to všichni fakt přežili a nakonec i ve zdraví. Ufff, některý roky jsou prostě náročnější, ale když je přežiješ jsi silnější !-) Jsem si jistá, že ta katarze k čemusi byla, a jsem strašně ráda, že jsi si tím jistá i Ty! A jsem ráda, že v r. 2015 jsem Tě mohla poznat! Tenhle rok bude určitě lepší !-). Já letos nebilancovala na svém webu raději :-D Když to dám na misky vah, v r. 2015 poprvé začaly převažovat v mém životě pozitiva, toš dobré....Ach a ty tetování, uááááá ty jsou tak nádhernýýýýý, kdybych mohla jedu na slovensko pro kérku! Takže ať to shrnu, přeju dobrý vítr do plachet, ať je Ti fajn a chce se ti psát a tvořit, ať jste zdraví a Joeyho už nic neotravuje a těším se, že se zase sejdeme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to takhle sepsané zní asi hůř než to nakonec bylo. přece jen rozloženo do těch 365 dnů se to dalo vstřebat:) pozitivní rok 2015 i Tobě a těším se až se opět uvidíme! 2016 bude lepší, tak nějak to cítím, takže jestli se ti misky vah už ve 2015 převážili pozitivně, ve 2016 budeš jistojistě lííítat! :)

      Vymazat
  2. No tedy.. to je nálož!! Tak ať je v tomhle roce o moc lépe, dávejte na sebe pozor a Joey, broučku, jsem ráda, že jsi to zvládnul!! Držte se všichni tam v tom nedalekém lesíku!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! Joey je pašák a už je zas čilí jako rybka! Tobě taky hezkou 2016tku ;)

      Vymazat
  3. Musíš to brát pozitivně, horší už to snad být nemůže :) Budou ti teď dělat radost maličkosti a pokud si udržíš pozitivní náladu, bude 2016 prostě báječný rok! Jen bacha na ty mužovy ruce ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky může být hůř:) Jak jsem psala, ono tak hrozně zas nebylo, akorát už byly teda lepší roky, to je fakt. Jasně, je to všecko o náladě a tom správném rozpoložení. BAno, letos je budu hýčkat a opečovávat o to víc:)

      Vymazat
  4. Ty si si teda prežila blbý rok :) Verím, že v tomto roku sa na teba štastie už usmeje. Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  5. Tyjo to neni nic moc, nicmene prvni fotka se spicim pejskem je fakt vtipna:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to naše malá Madonna s mezírkou mezi zuby:)

      Vymazat
  6. My sme pri stavbe mali všeumela- elektrikára a dva krát nám spojil fázu s nulákom a odpálil kopec žiaroviek, repráky, monitory, pračku a čo ja viem čo a môj muž- všeumel ho nevyhodil, ale som ho zhúkla ja ...
    No teraz som doopravovala chyby a príspevky na celom svojom blogu.
    Niektoré články boli úpenia s modlitbou odrazu, a verklikovali to isté, no radšej tak...pretože skutočnú realitu som nechcela rozkryť, aby som nespomínala na zlé a na útoky ľudí.
    Rok sme mali zázračný, završujúci a obrodný...a dozreli k rozhodnutiu nechať si úradne Mila,u ústavne nariadenej starostlivosti to nejde, musel u nás dosiahnúť chránený stupeň, ale prijať aj jedného chlapca, ktorý je obeťou nekompetentosti, ľudskej hlúposti...začali sme vybavovať po dohode s domovom.
    No a potom sa diali činy,slová,udalosti, ktoré sa snažili nenechať kameň na kameni u nás...vždy keď som niečo vytvorila a k tomu napísala ,,slovo,,to bolo vždy vtedy, keď sme to prekonali a išli sme ďalej, tak som to dala na blog...
    A hlavne napriek všetkému sa veci dejú dobre a na to chcem prihliadať...preto som tam dala to novoročné bilancovanie s pápežom,kde to je... riadim sa ním :-)
    Potešujúce je u teba humor, láskavý pohľad na seba, na tie udalosti...
    máte sa !
    A to je najdôležitejšie, aj s havinkom :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, musím se k Vám zase podívat, ztrácím přehled o událostech.Chyby na blogu nech, však ani život není dokonalý a vše je alespoň o to víc autentické. Já jich tu mám taky habaděj, vidím je vždycky až po zveřejnění, ale což...nepíšu pravopisně, však je to jen blog. Můj odraz...a ty chyby, to jsem taky já! Zdravím Milana a všechny ostatní. Ať je Váš 2016 co nej!

      Vymazat
  7. Hezky jsem si početla. Díky za milou chvíli a blog.U mě rok 2015 zásadně přelomový... přežila jsem hodně blbou nemoc...a to je důvod, aby se člověku líbilo úplně všechno... Přeji krásné dny. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím! Gratuluju, že jsi to zvládla. Musíš být opravdu statečná. Já si vždycky v takových chvílích říkam přesně tohle. Jsi zdravá a všechno ostatní jsou jen prkotiny!!

      Vymazat
  8. Ahoj Radí, jsem trochu nervózní, že už jsem tu dlouho nenašla nový článek a hlavně, že ten poslední byl o všech možných nezdarech...tak pevně doufám, že ses odmlčela jednoduše proto, že po tom "down období" jsi zase nahoře a užíváš si všechny radovánky, protože to Ty umíš. ;-) ♥
    Chybíš tu, ty jo.
    Opatruj se, Tvá Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi zlatá, jsem tu a zrovna dnes shodou náhod píšu nový článek :) Je milé, že sis na mě vzpomněla. To víš, ani blogeři nemůžou blogovat neustále. Však to sama znáš. Já měla taky o Tebe pokaždé trochu strach, když jsi delší dobu loni nepsala. I když už komentuju míň než dřív, čtu každý Tvůj článek a jsem moc ráda že pořád jsou! :)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥