sobota 21. března 2015

Když se fotí cupcakes...


Tak to vypadá rovnou na sérií blogofotorepportů:)
Když ono je venku tak krásně, že to focení se přímo nabízí. A já toho musela využít, jelikož zítra už má údajně sněžit. No, moc tomu nevěřím, ale člověk nikdy neví.

Napekla jsem cupcakes s koktejlovou třešinkou. Takovou tu nejvíc cupcake klasiku, kterou mám  na polštáři a na kterou se chystám už hrozně dlouho. Už se teda nemůžu dočkat čerstvých třešní (a pak si je ve velkém nakompotuju do zásoby!), ale než na to dojde, musím si vystačit s těmi kupovanými.

Dortíky s třešinkou jsou hrozně fotogenické. Tak mi snad prominete tu nálož fotek...No, a ti mí dva cukrouši opět nechyběli. Nějak se mi do toho focení vždycky zapletou...

Dortíky už jsou snězené, ale myslím, že další várku budu dělat hodně brzy. Naplnila jsem je totiž malinovým rozvarem, jehož ovocná nakyslost moc dobře kontrastuje se sladkým mascarponovým topingem. Je to dost žravé, což se mi ale momentálně příliš nehodí. 

Moje váha stále neklesá, naopak stoupá do astronomických výšin a do čísel, o kterých jsem si vždycky myslela, že jich dosáhnu tak jedině v těhotenství. No jo, je to blbý. Cítím se a vypadám hrozně opuchle. Sice pomalu skoro zapadám mezi mé početné těhotné kámošky, ale jinak nic moc teda. Ale teď, před všemi těmi uzávěrkami a gradujícím daňovým obdobím se zkrátka nedokážu přinutit ani k pohybu, ani k eliminaci jídla, kterým se často uklidňuju, když už mi ty čísla lezou i ušima. Už aby to bylo pryč! Jelikož jestli budu takhle mrzká každý březen, myslím že se ten můj muž rozvede dřív, než si mě stačí vůbec vzít. 
Ale jinak je to dobrý!! Konečně pracuju z domu, těžce ušetřené peníze jsem vrazila do techniky a pořídila si červeného laptop pomocníka, se kterým můžu být konečně mobilní. Nemusím jezdit denodenně do té škaredé Ostravy a piplám se s těmi čísly pěkně v klidu lesa a otravuju ty moje dva kluky svojí celodenní přítomností. A až skončí březen, tak už to bude snad úplně fajn a mě se nebude při pohledu na děsivě rychle se blížící datum posledního března chtít automaticky skákat z okna. A tak alespoň peču a fotím, abych se trošku odreagovala. No, a pak to všechno samozřejmě jím. Zkrátka začarovaný kruh!:)

A tak duben raději už teď slavnostně a hlavně veřejně vyhlašuju měsícem sportu, jógy a běhu.

A co vy, jak užíváte toho krásného počasí? Taky nevíte, kam po zimě se všemi těmi nasyslenými kily navíc?












17 komentářů:

  1. Mhmm, teda ty jsou, hned bych si dala!
    O nasyslených kilech mi ani nemluv, já s tím mám problém odjakživa, ale letos už s tím vážně něco udělám! (a tohle si říkám každý rok :D). Ale letos fakt. Takže beru, duben bude měsícem sportu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky pocit, že s tím mám problém celý život:) Nebo tak od 16ti minimálně...Sice to bylo vždycky nějakých blbých přebytečných 5 kilo ale bojuju s něma celý život. A teď se k nim přidalo dalších tak 5 a to už je při mojí malé výšce fakt moc...mě ty špeky normálně tlačí :D Víš co Deni, to chce plán! ...Jen ještě nevím jaký :D Ale zkusím něco vymyslet...

      Vymazat
  2. Zase tak krásné fotky! :o)
    A nedělej chutě s cupcakes, snažím se zbavit zimních kil žraním zeleniny :o))) už mi mrkev, zelí a kapusta leze ušima :D ale co naplat, nahradit čokoládu zelím funguje.. :D
    A večerní žravou zaháním vlákninou v kapslích.. doporučuju..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vydrží ti to? Já vždycky když příliš změní životní styl, tak mě do pár dní stejně chytne žravá. Na mě fungujou spíš pomalejší změny, sem tam si zhřešit cupcakem a hlavně ten pohyb! Mám doma ještě nějaké psyllium , to je vlastně taky vláknina, akorát tekutá. Tak to zkusím s ní! Tak ať se se zeleninou daří (ale přimlouvám se za pravidelnou kostičku dobré tmavé čokolády;), s ní to jde líp!!:)

      Vymazat
  3. Uzivame si jar, uzivame ...aj tak,aj tak ...:).Aj bojujeme s nerovnovahou a unavou z jarnej imunitnej reakcie,ktora sa prejavuje aj sladkou prvou pomocou !...Aj sa vyhaname na dlhe treky v lese aj s nasim polovnickym nuchacom :)...vcera sme si dali do tela :manzel pred operaciou kolenneho klbu,ktora je v nedohladne,pre zastup nasich deti v spolocnej domacnosti...ja fyzicky sa bicujuca v imunitnych mrakotach,OBA VO VEKU Vasich rodicov !,obaja vraj stari...nasi mladi sa polohovali doma...DOBRE ,AJ KED STARI,dali sme to v dobrom case,prebrodili sme vyliaty potok a kedze som sa na konci trasy aj vyzula a isla bosa aj po ceste,aj po machu ...povedali sme si do buducna,ze ziadne vyliate vody z koryt nas ani nahodou nedostanu a fakt sme si stale opakovali,ze aha starouskovia :):):) Cupcakes alebo muffinky,alebo najlepsie torticky ,su famozne :) Dcera sa ich prave minuly tyzden naucila robit :), a ten podnos nemohol mat lepsiu prezentaciu,ako takto !
    Mimochodom,dane si manzel odlozil,takze sme sa zachranili,aby sme sa uplne nezblaznili......a preto nam treba fest vintage a fest industrial davku do zivota :):):) DO IT !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásný, chodit bosa už tak zjara. Jen bacha na nachlazení. Já chodím bosky hrozně ráda, už se na to fakt těším! No jo vlastně, jarní únava! Letos bych na ní úplně zapomněla. Konečně mám to své flákačství a neustálou únavu na co svést:) Souhlasím, české "dortíky" zní stejně nejlíp! Přeju krásné jaro a víc lesních procházek bez vylitých potůčků:)

      Vymazat
  4. No, tak to jsou nádherné fotky!!! Děláš mi teda chutě, mňam!!!! A ten váš úžasný etažér!!!!
    A co s nasyslenými kily? Já je ještě pár měsíců nebudu moci shodit, naopak se ještě nafouknu. Ale mám v plánu - až mi skončí šestinedělí - zahájit hubnoucí akci, aby se mě doma nebáli :)))
    Krásný den.....a ještě hezčí jaro!!! Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kat, no kdy jindy ty kila neřešit než v těhotenství, že jo...Občas si říkám, jestli té svojí momentální nadváhy nevyužít a neudělat si už rovnou ty děti abych to pak za pár let stejně nehubla znova...Ale nee, ještě se mi do nich fakt nechce :o) Ale těším se na to, že se budu pěkně zakulaťovat a poprvé v životě mi to bude úplně fuk! (alespoň teda doufám že bude, hodlám si to užít). Tobě taky hezké jaro, ať ti mimčo v bříšku krásně roste!

      Vymazat
  5. Nádherné fotky, hned bych si dala. Vypadají úžasně. :-) Momentálně si užívám, že jsem mohla odhodit zimní bundu do skříně.

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Já ji ještě pořád nosím (v lese je zima:)

      Vymazat
  6. Některé věci (a fotky) jsou tak dokonalé a "pusuotvírající", že se k nim už ani nepatří nic psát. Ale já přesto napíšu...Napíšu, že jsem ještě nikdy neměla takovou chuť na cupcakes, že je u vás v lese krásně (ať už s plnými talíři nebo jen tak "na kochačku" přírodou), že jsou tvoji dva kluci určitě šťastní, že jsi teď s nima víc doma, a že ti přeju, aby daňová můra co nejdřív vyletěla komínem a mohla sis odfrknout a odměnit se aspoň chvilkovým nicneděláním. Prostě - ať to šlape a ať je ti krásně na světě.
    PS: že mi upečeš jednu várku cupcakes na čtvrtek? ;-) Moc děkuju za to žůžo přání, kterým jsi mě parádně překvapila. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upeču, ale musíš si pro ně přijet do lesa ;) Já taky děkuju, páč Vivi umí vždycky potěšit a přesně ví co napsat aby se člověku roztáhla pusa do velkého ranního úsměvu! Ať to šlape i Tobě ;)

      Vymazat
  7. jéžiš!!!!!! To je taková krása!!! Tady slintám! No a jsem na tom stejně, jakmile se vyjasnilo, už mě doma nikdo neudrží ani heverem a mažu ven s foťákem - bohužel i můj zimní gaučink si vybírá daň - ne že bych přibrala, ale moje kondice a stav svalů je úplně zoufalý :-D, takže jo, měsíc cvičení by to asi chtělo - ty jo, ale nic neslibuju fakt :-).....Hm, tak vidím, že se taky žívíš číslama a jsi z těch, co pro ně rok začíná až posledním březnovým dnem????? :-D.
    Tak držím pěsti ať z toho nezblbnem!!! Že bych si taky pořídila červeného pomocníka? !-)
    Achjo, asi si půjdu něco koupit - páč poslední domácí mafin už jsem sežrala - pardon, snědla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkej mi, že ty takový kreativní člověk jsi taky obětí čísel? :D To je dobrý, teda:) No, musím se přiznat, že já celkem trpím a neumím si představit, že to budu dělat celý život. Jak to zvládáš?? Obzvlášť v březnu? :)

      Vymazat
  8. Taky jsem vyhlásila duben měsícem sportu ale musím přiznat, že i když jsem se začala hýbat, tak jsem naopak ještě víc přibrala. Asi to bude chtít nějaký detox, jinak už nevím, co s tím. Cupcaky máš nádherné, kde bereš pořád tolik inspirace?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svaly prý víc váží, já bych se toho nebála;) Děkuju, inspiraci na příchutě mi dává můj mlsný jazyk a ohledně zdobení, tam mě zase většinou zásobí internet:)

      Vymazat
  9. Ty cupcakes vypadají výtečně, moc povedené fotky.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥