pátek 19. prosince 2014

Vánoční TAG




1. Jaké je tvoje nejoblíbenější a nejméně oblíbené cukroví?
·         Linecké, jednoznačně. V těsném závěsu pak vanilkové rohlíčky. A taky babičiny štafetky. To je takové rodinné cukroví (alespoň jsem ho ještě nikdy nikde jinde neviděla), který peče naše babička co jsem na světě. A pak nám ho všem rozdává. Já je nikdy nepekla, moje máma taky ne a myslím, že dokud bude babi na světě, ani nebudem. A pak bude muset někdo z nás převzít štafetkovou štafetu :)) Nejmíň oblíbené cukroví jsou pro mě biskupské chlebíčky a cokoliv s kandovaným ovocem! To fakt nemusím...

2. Jaké barvy pro tebe reprezentují Vánoce?
·         Červená a bílá je pro mě odjakživa vánoční klasikou. Miluju norské vzory, sobi, jeleny a podle toho to u nás v lese o Vánocích taky vypadá...Neříkám, že je to jedinná výzdoba a barva kterou jsem schopná akceptovat ale zatím mě ještě nepřestala bavit.
      
3. Vyrábíš perníkovou chaloupku?
·         Ne, stavebnictví nebylo nikdy mou silnou stránkou. Opět věc, kterou u nás vždycky zastávala babička. Chaloupku jsme měli každé Vánoce. Ale předloni jsem se dostala tak daleko, že jsem napekla jednotlivé komponenty na chaloupku a chtěla je použít jako vánoční team-buildingovou hru (doslova) pro kluky v práci. Na Vánočním večírku však vládla tak anarchistická atmosféra, že na chaloupku nakonec vůbec nedošlo. A tak jsme ty komponenty prostě další den snědli.

4. Co jíš během Štědrého dne?
·         Jako malá jsem nejedla protože jsem chtěla vidět prasátko. Od té doby co jsem prohlídla celý ten podfuk s baterkou, držela jsem půst jen na oko (chtěla jsem mít od našich pořád nejvíc peněz pod talířem:) a přitom tajně chodila do spíže ujídat bramborový salát a do sklepa na linecké. Já vím, jsme malý podvodník. Co bydlíme v lese je situace ještě nekontrolovatelnější. Odpoledne se scházíme s naší lesní bandou, pijeme punč a ochutnáváme si navzájem svoje saláty a cukroví...
      

5. Bez jakého filmu si Vánoce nedovedeš představit?
·         Stejně jako Míša, která mě na TAG nominovala, bez Lásky nebeské. Nepouštím si ji ale během roku ani před Vánoci a vychutnávám až když běží v televizi. A pak zas celý rok nic, aby se mi neohrála. A pak určitě bez Šíleně smutné princezny, mojí nejvíc nejoblíbenější pohádky na světě :)

6. Začínáš s dárky včas, nebo je necháváš na poslední chvíli?
·         Vždycky si řeknu, že začnu včas a vždycky začnu daleko později než bych chtěla. Obdivuju všechny organizované lidi co mají nakoupeno už od léta! Poslední dva roky ale kupuju většinu dárků i za Kubu a vytvářím většinou společné dárky jak mojí, tak jeho rodině. Je toho už fakt celkem dost a tak se každý rok dušuju, že začnu dřív. Letos jsem měla trochu krizi a tak se celé shánění a vyrábění dárků dost posunulo. Naštěstí všechno dobře dopadlo a pokud mě Česká pošta nepodrazí a trochu sebou hodíme v dílně, máme to cajk;)


7. Jaký dárek, který na tebe kdy čekal pod stromečkem, se ti nejvíce vryl do paměti?
·         Nejvíc si vzpomínám na lego, nebo spíš Chevu, Dostihy a sázky a všechny takové dárky, se kterými jsme si pak celá rodina zbytek Vánoc hráli a bylo to nejvíc superbezva. Takové dárky jsem si vždycky užila a pořád užívám nejvíc!

8. Co oblékání během Vánoc? Vedou u tebe pyžama, nebo sváteční oblečení?
·         Na Štedrý den se snažím trochu oháknout, taktéž na první a druhý svátek, kdy objíždíme rodiny. Doma se pak válím pěkně v měkoučkém domácím oblečku, s Kubou si dělám leženíčko v obýváku před televizí a užíváme...

9. Nosíš během Vánoc jiný makeup, než po zbytek roku?
·         Make-up ve smyslu krému na obličej nenosím nikdy a ta trocha řasenky a linek co většinou na obličeji má, se nemění ani o Vánocích. Snad si jen o něco víc užívám rtěnky. Na slavnostní třpytky nebo tak něco mě neužije ani během roku ani o Vánocích...

10. Punč, svařák, grog nebo vaječňák? 
·         Vaječnák jsem nikdy nepila ani se u nás doma nikdy nepřipravoval. Vlastně jsem ho měla včera (v práci:) asi poprvé v životě. Takže punč-svařák-punč...a tak pořád dokola!

11. Kde slavíš Nový rok?
·         Každý rok je to jiné. Většinou na horách. Letos ale budeme v lese a uděláme si tématickou Home-les párty:) 

12. Po jakých chuťovkách na Silvestra nejvíce saháš?
·         Česnekové jednohubky a chlebíčky jsou evergreeny bez kterých si toho Silvestra snad už ani nejlze představit...I když letos v rámci tématického večírku to bude možná všechno trochu jinak :D

13. Dáváš si (a dodržuješ) předsevzetí?
·         Ha, mé loňské "poprvé" si můžete prohlídnout tady. A jak to dopadlo? Nechci předem příliš prozrazovat, sepíšu ponovoroční bilanci ovšem už teď můžu říct, že prostě fakt nejsem "seznamový" typ. Anebo co není v hlavě, tomu papír nepomůže!

Házím zcela dobrovolnou nominaci na Kat, jelikož už o ní dlouho nebylo slyšet a na Divné ticho abych ji pomohla z jejího blogerského flákačství :o)

První Vánoce v lese

Mějte se krásnočně! (krásně vánočně) ♥

7 komentářů:

  1. Krásně jsem si početla, díky! Ty štafetky mě zajímají, jak to vypadá a chutná? Vytáhni z babičky recept O:) A závidím penízky pod talířem, já se trápím hlady jenom kvůli prasátku, které stejně nikdy nebylo ani ve formě baterky, jen pro ten pocit, že jsem to zmákla, zatímco všichni ostatní se rvou cukrovím (kterým se dorvu po večeři, ažje mi blbě).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Vánocích ti je vyfotím :) A recept mám, ale jsou to takové rolky plněné krémem a Ty jsi myslím psala že krémové ty nerada tak nevím jestli by ti chutnaly...A po štědrovečerní večeři je mi taky vždycky těžko...půst nepůst;)

      Vymazat
  2. Jééé to je krásný vánoční tag, a je zajímavé, že já ho dělala vloni a byly v něm zase jiné otázky, mám chuť si ho znovu letos střihnout :-). A vůbec mám nejradši fotky, kde je Joey :-DDD
    Překrásné vánoční svátky plné pohody v lese Vám přeji a spoustu splněných snů pod stromečkem i v příštím roce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Em, nějak jsem nestíhala a pak ten internet už úplně odstřihla...tak dodatečně Tobě taky všechno nej a hlavně krásný celý nový rok! Příště se těším na podobný Vánoční Tag u Tebe;)

      Vymazat
  3. Cože, já jsem nominován? A to mám odpovídat? Teď nebo až příští rok stačí? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už je to na Tobě,klidně si ten Tag shov na příští Vánoce;)

      Vymazat
  4. Silvestr bez jednohubek by snad nebyl ani Silvestr :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥