neděle 28. prosince 2014

Vánoce v lese





































 --♥--



19 komentářů:

  1. Ten strom je parádní! To je z nějakých latí? My jsme se letos na žádnej nezmohli a teď mě to trohu mrzí, nicméně pozdě bycha honit:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, z dubových latěk. Tak příští rok...a třeba rovnou jeden od nás ;)

      Vymazat
    2. Bez legrace, takovej stromek by měl Repper určitě nabízet. ;)

      Vymazat
    3. Děkujeme moc. Chtěli bychom stromek do příštích Vánoc vyladit a začít nabízet!

      Vymazat
  2. Nádherné fotky! Pohoda z nich přímo sálá :o) a psíček v peřinách je sladký.. miluju pohled na spokojené zvířátko :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme. Já na Joeyho taky ráda koukám, je to uklidňující :o)

      Vymazat
  3. To jsou pravé Vánoce! Závidím vám sníh, tady nic, až na druhý svátek vánoční něco málo napadlo, ale nevydrželo :o(. Úplně si při prohlížení fotek připadám zas jak malá při vánoční pohodě doma... Nádhera :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já myslela že je sníh snad všude. A pořád nám tu sněží! Ale napadlo to teda taky až na druhý svátek. Jak jsem říkala, až když jsem ho přestala očekávat a chtít, tak přišel :o)

      Vymazat
  4. Poslední foto je best, taková zkušebna. :D To bydlíte v takové osadě vil, tak blízko sebe? :) A už chápu ten stromeček, že se dá vlastně použít i příští rok a nemusíš ho vyřezávat znova, že, aha! Já jsem dostala vysněný plech na mufina, nemáš nějaký základní recept? Na netu je jich tisíce a nevím který vybrat. Ty mafin ingredience ve skleničce by se mi nááááramně hodily ovšem. Psíček v peřinách je úplná myš k pomuchlání, ale ten kapr pohozený v igelitce... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bydlíme v chatové oblasti, domků je tu dost jen jsou většinu roku neobývané:)A chceš dělat přímo muffiny nebo cupcaky? To těsto bývá trochu odlišné. Tím že se na muffiny nedává ten krém těsto bývá lehčí a nadýchanější než u cupcakes.No ty rybky,já vím a to ještě nevíš co jsem si s něma vytrpěla a hlavně ony se mnou. Ještě se k nim vrátím,k chudinkám... Ps: a ty jsi vegetarián?

      Vymazat
    2. Ahá, no chci zkusit první určitě mufina, bez toho krému. :) Jen nemám do toho plechu ty košíčky papírové, tak doufám, že to půjde bez toho. :-( V chatových osadách straší! Nebo ne? :D Veg nejsem, když je párty a vaří se zelňačka nemíním dělat zagorku, ale snažím se maso netahat domů, když ho krájím tak mám divný pocit a nebo koukám po eko chovech, místních rybách a kravách od vedle. Vím, že správné je maso nejíst, protože sama bych to z kůže nestáhla a na jatkách bych se asi vyvrátila. Nebo to jsou vše výmluvy a jsem slaboch, maso má prý něco jakou pátou chuť, kvůli které je se těžké závislosti na něm zbavit. :D Nejlepší je vždy zlatý střed, kdyby každý jedl maso svátečně a jedenkrát týdně, choval své jedno prase a krávu nebo si bral od souseda, vážil si toho, tak mi toto přijde jako schůdné a nejlepší řešení pro všechny. To jsem zvědavá na rybí příběh, my jsme měli za úkol nakoupit místní ryby jednou na grilpárty a jak jsme vystáli řadu tak jsme se otočili, že si pro něco musíme zajít domů. Vzdávačka, že nechceme dát povel k smrti. Na přísloví Kdyby měli jatka stěny ze skla ... určitě něco je. :)

      Vymazat
    3. Hele nestraš mě!! :D Docela dlouho jsem si zvykala než jsem se přestala bát být sama doma. Já ti nevím, bez těch papírových košíčků jestli ti půjdou ty muffiny vytáhnout, aby se ti k tomu plechu nepřipekly. Raději bych si je koupila. Nebo teda vymazala pořádně pak ty "důlky". Ale to bude pěkná pruda. ... Líbí se mi Tvůj přístup k masu. Vlastně je to asi tak nějak nejvíc dobře. Nemyslím si že člověk musí být nutně vegan nebo vegetarián, makrobiotik či kdo ví co. Stačí být trochu víc člověk a trochu míň slepý spotřebitel. Mě třeba rybárna běžně nevadí. Vždycky mi to přišlo přirozené a je fakt že třeba i jako dítěti to zabíjení zvířátek jako když jsem viděla tetu usekávat slípkám hlavu nebo o Vánocích zabíjet kapra, vůbec mi to nevadilo. Ale pořád to musí být humánní že jo, rychle a bezbolestně. I když se pořád nemůžu zbavit toho pocitu, že nezabíjet se mezi sebou vůbec by možná byl zas o kousek vyšší level. Ale ta pátá chuť masa jak pravíš, ta je asi taky silnější než já. I když zatím mi maso nechybí ani trochu! (říkám druhý den bez masa:))

      Vymazat
    4. Když nejsou papírové košíčky, tak stačí nastrihat čtverce z pečíciho papíru. Je to fajn na pečení, na zdobení uz asi horší.

      Vymazat
  5. Jéžiš to je taková pohodička na těch fotkách, úžasné vánoce! Dostal mě stromeček, naprosto nevšední, super popisky na dárku, vosí úly a vůbec Joey na fotkách v postýlce a dobývající se do dárku - nádhera! Moc děkujeme za tak úžasnou návštěvu u vás a přeji Vám všecko úplně nej v novém roce, at se máte úžasně, jste zdraví a daří se vám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten stromek jsem si tsky zamilovala i když měl být teda vyšší a nestát na stoličce. Ale nakonec i tak vypadá dobře. Úlky a štafetky( o těch jsem psala ve vánočním tagu) jsou od babičky;) Tobě taky krááásný nový rok, Em!

      Vymazat
  6. Tu číham denne na nový príspevok a nič a nič ale dočkala som sa :) Krásne fotky a najlepšia je ako Joeymu trčí len zadok z postele :D ten sa mal asi najviac kráľovsky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší že se z Tebe stal takový náš věrný čtenář. Ale o těch Vánocích se mi k počítači moc nechtělo anakonec jsem se zmohla jen na fotky:)Joey se má královsky celý život!!:D

      Vymazat
    2. Hlavne mi je blízke o čom píšeš, tiež som si dokaličila vlasy tým, že som si dala na hlavu snáď všetky odtiene ryšavej, lebo som chcela byť červenovláska za každú cenu, tiež mám úchylku na všetko čo má oči a úsmev :D a doplácam niekedy na prílišnú empatiu. Tak sa tak častokrát nachádzam v tvojich článkoch. A ako som už písala, tá energia čo z nich srší :) to je proste paráda :)

      Vymazat
    3. Jéé, další blázen co chtěl mít červené vlasy a to teď hned bez ohledu na následky?:) Nejhorší je, že ty vlasy vypadaly po barvení zdravě. I po půl roce byly furt celkem v klidu. Jenomže asi po roce a dýl už to byla fakt taková hrůza a to jsem si je už úplně barvit přestala ...Já už se učím být empatická trochu míň, nebo spíš tolik nelitovat. Ostatní ale ani sebe. Protože to člověka akorát ničí. A když je člověk zničený, komu tím pomůže...Je to těžké ale pomáhá mi uvědomovat si, že každý si za svůj život vlastně může víceméně sám a nic se neděje jen tak i když to tak vypadá. A jak říká moje babička, kdyby se každý staral v prvé řadě sám o sebe, bylo by postaráno o každého člověka na světě ..

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥