úterý 14. října 2014

Jak jsme rozdrtili esenci štěstí

   Myslím, že existuje spoustu věcí mezi nebem a zemí, které by se neměly pokoušet.
My jsme ovšem jednu takovou nedávno pokusili. Můžete být tím největším neznabohem ale při zahrávání s tajemnem Vám stejně naskočí ta jedna otázka... Co když se teď něco stane?

   U nás to bylo asi takhle.
Sedíme jeden sobotní večer s kamarády u nich doma, popíjíme všechno možné, klábosíme a mě napadne, že bych ho mohla vyndat z tašky.Tahám ho totiž většinou skoro všude sebou (v rámci testování...) a řekla jsem si, že by byla věčná škoda schovávat ho celou noc, když už mi přišel na mysl. Položila jsem ho tedy na stůl, aby nás měl možnost všechny zahrnout svojí vyjímečnou energií.

O čem že to mluvím? O Orgonitu.


Jestli jste o těchto kamenech ještě nikdy neslyšeli, tak jen krátce objasním, že se jedná o šutr nebo spíš takovou sloučeninu, která má mít určité schopnosti.
Dokáže rozproudit energii v dosahu několika metrů, měnit špatnou energii v dobrou a "čistit vzduch" od všeho zlého. Speciálně od negativního a škodlivého elektrosmogu z počítačů a dalších elektronických zařízení, kvůli čemuž jsem si ho pořídila já.
Můj konkrétní kus s Amazonitem je vyrobený tak, aby navíc podporoval kreativitu a umělecké myšlení osobnosti, která je mu nablízku.

Můžete si myslet že je to blbost, můžete tomu věřit, ale to teď nehraje roli...

Kámen tedy leží na stole a ihned samozřejmě poutá pozornost. Zvláště té méně éterické a více racionální poloviny našeho večerního dýchánku - té mužské.
Kluci ho začínají zkoumat a když se jim dostává mého vysvětlení o tom, co že to vlastně je a jak to funguje, samozřejmě začnou s vlnou pragmatických pošklebků.
Dál erudovaně vysvětluju princip fungování a to, že za tím vším éteričnem se skrývá prachsprostá fyzika, že to celé má racionální podklad a že já zkrátka nejsem blázen...

Ten fyzikální prinicip je založený na protichůdných iontových energiích pryskyřice a železných špon, ze kterých je kámen vyrobený. Špony a pryskyřice mají opačný energetický náboj a tak mezi sebou v kameni vedou takovou malou "energetickou bitvu". Celé to vlnobytí umocňuje sílu kamene-podstaty celého vynálezu, v mém případě Amazonitu, skrytého uvnitř.

Jenže to jsem neměla říkat.
Je to všecko sice pěkné, ale kluci slyšeli přesně to co chtěli. Když prej pominou, že je to celé blbost, jak můžu vědět, že uvnitř té neprůhledné sloučeniny ve tvaru kuželu je opravdu šutr? HA!
Nevím, věřím. Věř a víra tvá tě uzdraví, že?
Upřímně si myslím, že na tomhle je z velké části princip orgonitu postavený. Takové lehké placebo.
Výsledek jeho fungování tak nechávám na svém subjektivním pocitu a nemám potřebu dál zkoumat a rozborovat.
Jenže kluci samozřejmě jo...

A tak je po pár dalších panácích a po dohodě, že se mi vespolek složí na nový, rozhodnuto. Jde se zkoumat, analyzovat a hlavně řezat!

Kdybychom zrovna nebyli na návštěvě u kamarádů, kteří čistě náhodou vlastní řezací stroje na všelijaké kovy a železa, brala bych to jen jako plané řeči.

Jenže takhle se všichni mírně podnapilý opravdu přesouváme do dílny a já jen trnu ať si někdo neuřízne prst!



Jak to celé dopadlo?
Byl kámen opravdu tam?

Probíhá první řez.
Orgonit evidentně protestuj a po pár vteřinách doslova vylítne ven ze svěračů. Mám neodbytný pocit že magické síly uvnitř se brání! Moje hysterické sklony se probouzejí a i když chci celou akci za každou cenu natočit na video, schovávám se za co, (koho) můžu. Kluci tedy zvolí pomalejší tempo, jde to dobře, ale pomalu.

Po pár minutách je Orgonit opravdu přepůlen. Ale po kameni ani stopy!

Chlapi jsou nadšení, že vyhráli nad nějakým šponovo-pryskyřicovým nesmyslem a těší se, jak to chudákovi výrobci vytmaví.

Podotýkám, že řez nebyl vedený přesně v půlce a že to neplatí.

Nastává tedy druhý řez.
Teď už se řeže opravdu v půli. Najednou se pila o něco zadrhne a dál to nejde. 

Zkouší se ruční pilka.
Zkouší se vrtačka, zkouší se štěpení pomocí svěráku...
Zápal kluků nezná hranic.
Už to není jen o nějákém šutru, tady už jde o principy!

Na chvíli si připadám jako návštěvník jaderné elektrárny, který je v němé hrůze nucen sledovat štěpení atomů...

Kámen je napadrť.....

Naše pětičlenná komise se seběhne a zkoumá vešerý obsah....
Verdikt?

Je tam!
Malý modrý šutřík!

Kluci jsou očividně zklamaní. Vždyť už si mysleli, že mají vyhráno.
Poslední argument, který jim zbývá, je ten o pochybnosti původu kamene. Orgonit je následně poslán do rukou místního odborníka přes šutry.
Jaké je jeho stanovisko o pravosti kamene se ke mě zatím nedostalo, ale věřím, že bude všechno ok.

A co já?
Nebudu lhát, jsem možná cíťa ale při pohledu na tu řežbu jsem se opravdu necítila zrovna nejlíp.
Co bych však pro odkrytí pravdy neudělala. Když už nic, teď si alespoň s klidem můžu nechat poslat nový Orgonit, protože vím, že tenhle můj orgonitový zdroj zajíce v pytli opravdu neprodává! Jestli to však udělám, stále nevím...

Pokud jsme rozhněvali nějaké vesmírné síly, moc se jim omlouvám i když už je ovšem nejspíš pozdě. Snad se jednou nebudem všichni smažit v pekle...!:)

Pánovi výrobci se s naším zážitkem raději svěřovat nebudu, myslím, že by nebyl úplně nadšený. Ovšem Vám ho můžu doporučit :o)

A co vy, věříte na sílu Orgonitů? Máte s nimi své vlastní zkušenosti? (snad i méně morbidní)

Více o orgonitech a o tom kde, jsem nakupovala já, tady.

PS: Vzniklé video nepřikládám kvůli nadměrnému množství obsažených sprostých slov, opileckých hlášek a mé neschopnosti pracovat s těmito soubory...


Pac a pusu z lesa ♥





19 komentářů:

  1. Ahoj do lesa :) To je zajímavý zážitek.... Musím přiznat, že o orgonitu jsem předtím neslyšela, ač se věcem mezi nebem a zemí nebráním. Stránky už jsem prostudovala, vypadá to zajímavě :)
    Jinak věřím na sílu všeho možného: naše mysl a to čemu věříme, má obrovskou sílu.... A jestli k tomu někoho podpoří orgonit, někoho modlitba....., jakékoliv placebo, je to jedno.
    Tak hodně síly, odvahy a štěstí....
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala, Kat. Nevím jestli orgonity skutečně fungují ale určitě budou fungovat tomu, kdo v jejich sílu věří . A naopak.

      Vymazat
  2. Já jsem se o orgonitu učila na škole Feng Shui a o jeho schopnostech nepochybuji. Od té doby ho mám uložený v hlavě, že si ho jednou pořídím! A vida, impluz je tu. Zajímavé je to o vortexu (energetických vírech). Sama jsem jeden takový navštívila a zajímalo by mě, co by to udělala, kdybych u sebe měla orgonit. Takže asi nejvyšší čas si jej pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se říká, nic není náhoda!:) O těch energetických vírech jsem ještě neslyšela. Já vlastně nedokážu říct jestli fungoval, myslím že ať někdo řekne že fungují nebo že ne, obojí může být pravda. Tak jak to psala Kat...A o Feng Shui si čtu ráda ale o Orgonitech jsem tam nikdy nečetla, mě ho doporučila masérka..

      Vymazat
  3. Takové párty jsou u nás taky úplně běžné, jeden řekne nebo vytáhne nějakou blbost a už je z toho hecovací zábava na celý večer. :D Každopádně o orgonitech jsem četla, že jsou zakopány všude kolem nás a existuje i nějaká mapa, těch kdo je všude zakopávají, pro mě osobně je to docela nepříjemné, protože si myslím že každá věc má dvě strany mince a může negativní vibrace naopak zesilovat. Orgonit ať si každý má doma, ale nezakopává navěky v lesech! :D Kolik z těch stránek stojí? Nemůžu najít cenu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo tak o tom jsem vůbec nevěděla, to je fakt zajímavé. A taky si myslím že trochu děsivé :) Pro zakopávání v lese teda taky moc nejsem. Jen jsem slyšela že někteří lidi si je třeba zakopávají kolem svého domu a vytvoří si takovou svojí orgonitovou zónu. Já jim sice pořád takovou velkou váhu nepřikládám ale člověk nikdy neví, že...Ten můj stál 450,-, ceny jsou uvedené u těch orgonitů v záložce Orgonit-nabídka. Když jsem tenkrát Orgonity lustrovala, přišel mi tenhle zdroj Orgonitů jako nejlepší a nejvěrohodnější co jsem našla..

      Vymazat
    2. Jste rozřezali pětikilo? :D Tak doufám, že všichni účastníci zábavy se složí a koupí nový! :D Takovou cenu jsem fakt nečekala, je to jen smíchaná pryskyřice s pilinami. Není lepší si ho vyrobit sama? Na netu je plno návodů. Každopádně takový svůj posvátný předmět a svoji víru rozřezat, já bych svolení nedala ani v rámci zachování zábavy. :)

      Vymazat
    3. Ano, rozřezali jsme pětikilo:) Holt každá sranda něco stojí. A jo, účastníci se předem složili na nový, píšu to i v článku. A včetně poštovného:) Já ho právě měla jen chvilku, nestihla jsem si k němu vytvořit ještě vazbu takže jsem lehce podlehla tlaku...A taky jsem byla trochu zvědavá...:) Však to bylo hlavním předmětem zábavy a důvodem zkoumání, kluci řešili především to ,že se dá vydělávat na troše špon a pryskyřice a že prej v tom taky začnou podnikat :) A že ani ten šutr tam nebudou dávat právě, když tam beztak není..:) ...Ale já věřím v tu přidanou hodnotu člověka který ho vyrábí a u těhle věcí obzvlášt....a tak jsem nechtěla šetřit...A vyrobit jsem si ho netroufala...

      Vymazat
    4. Já myslela že ho máš třeba pár let. Tak to jo, to bych řezala jako první. :D Je pravda, že tam píše 7 hodin práce, to asi ty piliny i hobluje neboco. :D No každopádně mě to láká si ho pořídit taky, líbí se mi strašně esteticky jako industriální těžítko, když by už nefungoval. Líbí se mi i pyramida ze šungitu, prýýý dva miliardy let stará hornina a malé dřevěné pyramidky do kterých jde strčit hrnek s čajem. :)

      Vymazat
    5. Mě se taky moc líbí právě i jako dekorace. Takový industirál, jak píšeš... I když je pravda že jen jako těžítko by vážně vyšel trochu draho:) Jak říkám, měla jsem ho chvíli, k účinkům se tak příliš vyjadřovat nechci. Mám se setkání s ním jen jednu silnější příhodu. Ten den kdy mi přišel jsem z něj " něco" dost silně cítila. Ležel mi asi půl hodiny v práci na stole a já se najednou vůbec neuměla soustředit. Musela jsem ho posunout o kus dál abych mohla vůbec pracovat :) Pak to už šlo, ale pořád jsem cítila to "něco". Takový neidentifikovatelný a úplně nový pocit. Ale asi jsem si na něj pak zvykla protože se to už neopakovalo. Ale třeba to byl jen placebo efekt...nedokážu říct...Ať si zkrátka na Orgonit udělá úsudek každý sám. Ale jestli si ho pořídíš tak dej pak vědět ;)

      Vymazat
  4. Ahoj Ondřeji, upřímně toho jsem se trochu bála :D že příspěvek objevíte....Jsem ráda že naši příhodu berete s nadhledem. Jo naši kluci jsou naproští "hmoťáci" a já jim zkrátka dala tu možnost si to odzkoušet. Měl byste ale vidět jak jim pak na zbytek večera sklaplo :) Je pravda že ve hmotě se toho blyštilo hodně, takže potvrzuju Vaše slova. Ať tak či tak, vím že Orgonity od Vás jsou z dobrého zdroje a určitě se brzo ozvu pro nový. A ten už si rozdrtit nenechám!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmoťáky vytuněný orgonit doporučuji poskládat zhruba dohromady a slepit izolepou. On funguje dál. Ovšem na stůl v obýváku bych ho už asi nedával :)

    OdpovědětVymazat
  6. "Je pravda, že tam píše 7 hodin práce, to asi ty piliny i hobluje neboco. :D"

    Ehe ehe ;) Tahle doba platí u oněch nejsložitějších, protože jsou odlitý ze čtyř vrstev a každá se musí nechat zgelovatět, abych mohl pokračovat s další. Nesmím odejít z domu, musím být pořád u natažených minutek a poslouchat je. Pokud prošvihnu správnou dobu, "polotovar" můžu vyhodit. Té práce je kolem dost, ne jen samotný zalívání.
    Cena je v podstatě nízká - kdyby jsme byli v Ameristánu, bude klidně čtyřnásobná a prodají se stejně...

    A nyní soutěž pro místní osazenstvo: Kdo první vygoogluje někoho, kdo taky garantuje půl roku na "vyzkoušení", má ode mě slevu 450 Kč :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak může být soutěžní otázka položena, když neexistuje odpověď? Sám v jedné diskuzi přiznáváte: Neznám nikoho jinýho, kdo poskytuje záruku půl roku na vyzkoušení. :D Není soutěžní otázka, ale jen fakt, že si za svou práci stojíte. Já si za svou práci taky stojím, ale nemám potřebu pokládat pseudosoutěžní otázky KDO, když je odpověď niKDO. :D Cena je v poho, o tom žádná, ale za 7 hodin jich určitě zvládnete víc než jeden nebo to dřepíte se stopkama u jednoho? To by musel stát naopak víc zase. :)

      Vymazat
    2. Kruciš, už jsem to prozradil? :) Tak třeba sám o nikom nevím a někdo jiný ano? Už je to taky pár let zpátky...
      Optimum je tak 3-6 zaráz.

      Vymazat
  7. Síla teda, dost Tě obdivuju, žes dala svůj kámen v plen :-D...já bych to asi nedokázala, ale tak v rámci přezkoušení víry - chápu. Já o orgonitech shodnou okolností (a vy jste teda těžce napřed) slyšela tuto středu poprvé. Zaujalo mě to, na věci mezi nebem a zemí věřím, ale že bych si šla koupit orgonit to asi ne. Ale svoje talismany mám, třeba jsem si koupila, když jsem byla vážně nemocná krásný kus jantaru a ten nosím leta na krku, má nádhernou barvu a kor v temném podzimu a zimě mě nabíjí jen jeho barva - prostě hezké placebo !-) a taky jsem jednou od známého dostala ametyst neopracovaný, který vlastnoručně našel a ten mám dodnes nějakých sedmnáct let a na ten věřím hodně, zvlášť když je darovanej - ono zas je třeba někdy tu esenci zhmotnit, ne :-) Tak ať máte hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To děláš dobře s těma kamenama. Však princip orgonitu je taky postavený hlavně na tom kameni. Jak jsem psala, ten svůj orgonit jsem měla chvilku a tak mi nedělal potíže jeho obětování. Kdyby to byl roky střežený kámoš tak ho nedám za nic na světě, to je jasný! Já právě nikdy moc talismany neměla (ten 17-letý talisman Ti závidím) a tak se teď těším na nový orgonit že to bude takový můj první osobní outěžek co ssebou budu všude tahat :)

      Vymazat
  8. Zajímavý článek, dívala jsem se sem a myslím, že do velkého množství bytů tento styl myšlení určitě sedne :) My jej sice doma nějak nepraktikujeme, ale to, že jsem o něm v minulosti něco slyšela, popřít nemohu a určitě se mu úplně nebráním, i když že bych se jej vyloženě chystala třeba příští týden začít uplatňovat v naší domácnosti říct nemohu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥