čtvrtek 7. srpna 2014

Ve víru léta


Nevím jak se to stalo, ale léto se nám neskutečnou rychlostí přehouplo do své druhé poloviny. Ani vlastně ne tak léto jako prázdniny. Avšak stále to mám ve svojí hlavně nastavené tak, že jakmile nastane srpen, říkám si "Ach ne, už jen půlka léta..." i když pro mě toto pravidlo už neplatí. Prázdniny už nemívám a léto přece trvá minimálně do půlky září! Každopádně se dá říct, že ať už jsme stále studenty nebo ne, ocitli jsme se tak či tak zhruba uprostřed léta. A já tu mám dneska pro Vás opět pár svých tipů z Fleru, kterými si můžeme tu druhou půlku léta ještě zpestřit. 

Tyhle tipy mě baví, takže počítejte s tím, že pokaždé když budu mít čas vytvořit na Fleru nějákou Nominaci (zatím se to teda neděje často), budu Vás s ní následně otravovat i tady ;)

Že miluju Fler, to už víte. Krom toho že se tam snažím prodat naše výrobky, moc ráda tam taky nakupuju. Věci z Fleru totiž těší mnohem víc. Nejenže dostanete za své peníze krásnou originální věc, ale může Vás hřát ještě dobrý pocit, že jste podpořili něčí sen. Radost z toho když si někdo koupí něco, co jste vytvořili, ta je totiž nevyčíslitelná. 

Je boží něco vyrobit a mít z toho radost. Ale prodat to, to je radost snad ještě větší. A nejde ani tak o peníze jako o pocit, že to celé (od vymýšlení nápadu, přes shánění a nakoupení potřebných surovin, samotnou výrobu až po focení finálního produktu) dostalo smysl.

To je zkrátka ten důvod, proč je Fleru tolik lidí, co rádi tvoří, i když to nakonec třeba kromě dobrého pocitu nepřinese žádné velké finanční ohodnocení... Je to zkrátka jeden z nejkrásnější pocitů, jaké může člověk zažít. A zároveň si myslím, že to souvisí s jednou vůbec největší formou hříchu, která se v současném světě odehrává.
Že sebe i ostatní o tento pocit okrádáme díky nákupům všech těch sériových šuntů dovezených z východních zemí...A že se to celé děje jen pro pár ušetřených korun...! Co Vám budu povídat, dost mě to trápí...

Ale teď už se pojďme podívat, co mě naposledy frnklo do nosu na Fleru mě...


Taštiček na nejrůznější (letní) nezbytnosti snad nemůže být nikdy dost.  A i kdyby bylo, stejně bude člověk neustále pokukovat po dalších. Protože těch nádherných existuje fakt úděsná spousta. Až mě to ničí :o)
Chaimare tvoří samé krásné a to do jedné. A navíc z laminované bavlny. Takže se jen tak neušpiní, nepotrahají a nejspíš Vám vydrží celou věčnost!



Časté letní výlety k vodě, ty si žádají pořádnou plážovou tašku. Tahle černobílá s ručně namalovaným rackem učarovala mě. A Vy s ní uděláte parádu určitě nejen u moře. A jestli máte náhodou něco proti rackům, můžete dát přednost třeba želvě, kočce, sově nebo citrónu :) Navíc je taška celouzavíratelná (na zip), takže se z ní nic nevytratí, zezadu má ještě malou kapsičku (na drobné na zmrzlinu) a dostane k ní jako dárek i dřevěnou visačku ve tvaru sardinky. Tomu říkám letní superpraktický superkup! ;)



Pokud se Vám nechce k vodě a raději zůstanete doma, můžete si najít alespoň chvilku na to, svůj domov zas o kousek "vytunit". Třeba nějákou barevnou papírovou girlandou. A pokud se Vám nebude zrovna chtít žádnou vyrábět, můžete si koupit třeba tuhle. Malý Princ je klasika co snad nikdy neomrzí a mě navíc při psaní a úúplně právě teď hraje z rádia písnička "... budu Tvým malým princem..." od nevím koho, takže to prostě musí být osud :o) A že je ručně malovaná? K tomu není co dodat. Snad jen - Ach, ten Fler!♥



Tyhle šaty jsou naprosto snové. Nikdy jsem snad snověšjí, lehčejší a letnější neviděla. Jenže jsou taky snově drahé. Avšak jsou opravdu drahé, když jsou ušité ze saténu, taftu a ještě k tomu přímo na míru? Takhle něják si představuju dokonalost...Alespoň tu šatovou.


Pozor, pozor! Hledá se paníček, který se ujme tří rozkošných JackůZnačka: Jen do dobrých rukou! 
Tenhle set naušniček a přívěsku jsem si chtěla původně sama koupit. Jenže pak mi došlo, že náušnice téměř nenosím, na přívěsky mě taky užije jen občas, a tak by Jackouši nakonec leželi z velké části nejspíš jen zavření někde naspod mojí šperkovničky. A to oni neradi. Jackouši musí běhat! 
Pejsky tak dobrovolně přenechávám někomu, kdo na ně bude mít více času a pravidelně je vyvede do společnosti. A mě beztak stačí ten náš jeden nezbedník až nad hlavu.



Pokud se Vám zdáli předchozí šaty příliš excentrické nebo nepraktické, určitě neodoláte těmto. Tenhle střih je totiž hrozně univerzální a sluší každé postavě. Jsou ze lnu a tudíž děsně přírodní. A vzadu na výstřihu mají vyšitou malou kytičku! Jedinnou jejich nevýhodu vidím v tom, že nejsou k dostání spolu s velkou červenou kyticí gerber...



Magaela je dalším výrobcem krásných květinových věnečků, čelenek a náhrdelníků, kterou jsem na Fleru objevila. Ach, už se snad ani nechci nikdy vdávat! Protože tolik možností, co si dát na hlavu, tolik nádherných věnečků a čelenek...Jak bych si mezi nimi kdy mohla vybrat jen jeden jedinný a ten pravý?? 
Tenhle náhrdelník s vlčími máky a malinami je tak letní, že už to víc snad ani nejde. Na bílém tričku nebo s jednoduchými šaty bude nepřekonatelnou ozdobou po celý zbytek léta...A vlastně možná i pak.


Máte doma dítko mezi čtvrtým až devátým rokem? A nechcete mu pořídit tuhle super-letní židličku? Obzvlášť pro předškoláka by byla perfektní. Ať si na ten školní nábytek pěkně zvyká :) I když, sedí se v nějáké škole ještě na takových židlích? Asi ne. A asi proto pro ně Majda založila svůj Útulek opuštěných židliček. A v kterém jiném útulky dochází k tak úžasným proměnám jeho členů? Tyhle židličky byste "před" a "po" pobytu v útulku rozeznali jen ztěží. Tolik krásy a péče jim dokáže Majda dát!



Už nemám doma žádné další džíny, kterým bych ustřihla nohavice a mohla je tak změnit na super letní kraťásky. Tentokrát bych k nim přidala krajky, přesně jako to udělala Bellona. Džínové kraťasy obšité nežnou krajkou k létu prostě patří. Líbí se mi ta kombinace drsné džínoviny s jemnou krajkou a pokud máte velkost 27, můžete si ty své ulovit přímo tady. Ale rychle, jelikož jsou jen jedny. A já jdu dál hledat ty své...



Tohle oranžové pouzdro na mobil od Ololo se už bohužel stačilo prodat. Ale to vůbec nevadí. U Ololo totiž najdete podobných úžasností daleko víc. Pravda je totiž taková, že ani já si u ní jednu věc pro svou nominaci neuměla dlouho vybrat. Tolik krásných obalů, placek, zápisníků, peněženek i taštiček Vám výběr vůbec ale vůbec neusnadňuje. Někdy to s tím Flérem není vůbec lehké! ;)


Dneska se s Váma rozloučím po havajsku - ALOHA!, spolu s posledním stejnojmenným pokladem, taškou od Popular. Tašky a boty od Popular mi učarovaly. Jsou barevné a přitom nepřeplácané, jednoduché a designově propracované. Zkrátka nadčasové! Za sebe bych možná dala o kousek větší přednost puntíkaté kabele , ale tahle alohácká je zase jak dělaná na výlety do dalekých zemí. Není snad dokonalým příručním zavazadlem (nejen) do letadla na Havaj? A nehádejte se se mnou, protože je, je, JE! :o)

Moji kompletní nominaci se všemi věcmi, které se tu dnes už bohužel nevešly, si můžete prohlídnout tady.

Mějte se bájo!

Zdravím Vás z lesa ♥

10 komentářů:

  1. Strašně se mi líbí ta gerlanda s Malým princem a ty taštičky Chaimari :) Díky za tipy ;)

    Sororessa

    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne se libi vse a na Fleru hrozne rada nakupuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, já taky. Kdyby se tam dalo nakoupit úplně všechno, nikam jinam bych už ani nepotřebovala chodit...

      Vymazat
  3. Ty šaty jsou hezké, já bych na léto zvolila jiný materiál,ale ta barva bere dech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vlastně přesně nevím jak si představit sloučeninu taftu a saténu ale vypadají tak lehounké že mi právě ten materiál připadal naprosto superletní. Ale přeci jen, satén není hedvábí, že? Chtělo by to šááhnout si :o)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Nedivím se, taky mám čím dál víc pocit že je potřebuju ...:o)

      Vymazat
  5. Já bych brala tašku s rackem je ůplně skvěle přímořská!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taška se kterou se prostě musí jet k moři ;)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥