neděle 11. května 2014

Květen u nás doma

     Neustále tady (i všude jinde) pěju ódy na jaro a nemůžu se ho nabažit. A co teprve teď, když nastal ten nejbáječnější a nekvětnatější měsíc v roce! Před týdnem jsem si kupříkladu povzdechla, že ještě nerostou kopretiny a včera jsem zjistila, že už jich je plná louka!

I Joey si rád přičichne ke kytici korpetin:)
 Miluju luční kvítí (nejen proto, že je zadarmo:), ale taky proto, že vypadá doma tak "opravdově". I s těmi broučky na květech :)

   
Kytky z květinářství ovšem také neopomíjím, obzvlášť ve dnech, kdy se něco slaví, jako třeba dnes. Nejraději je kupuju alespoň o den dřív, to abych se z nich mohla taky chvíli těšit :) A můj super fígl? Než je s Kubou darujeme (každý té své mamince), stavím je před zrcadlo. A místo dvou, mám doma hned ČTYŘI kytice! A to se vyplatí ! :)




Taky černé a smutné šanony dostaly jarní vohoz. A až nám přijde berňák zkontrolovat účetnictví, myslím, že když uvidí tyhle naše barevné složky , nebude je chtít ani otvírat :)


Při poslední návštěvě papírnictví jsem si koupila omalovánky. Nechápu, že jsem to bez nich mohla vydržet tolik let (schválně, kdy jste naposled omalovávali?). Jakmile na mě jde splín, začnu vybarvovat. Je to tak skvělá, rychlá a nenároční terapie, že si je začnu nosit asi i do práce. Což mi připomíná, že při příští návštěvě papírnictví si budu muset pořídit větší pastelky!


Naše ložnice je pořád dost nehotová a provizorní. To mi ale nebrání v tom, ji alespoň o kousek vylepšovat. A nejlíp tím, co dům dal. Třeba provizorními (a kdo ví, vlastně) "rámečky" ze starých LP desek nebo barevnými pompony. A jaký jiný, než duhový, by mohl přibýt teď na jaře.


A na posteli nám (kromě Gringa) přibylo dítě!:)


Objevuje se jen občas a většinou jen na chvíli. A když začne plakat (což tohle skvělé dítě téměř nedělá - no vážně!), vrací se utišit honem rychle do náruči k mamince. No, zatím naprosto ideální stav :o)

Krásný a barevný  květen Vám přejem z lesa ♥

8 komentářů:

  1. Nad omalovánkama jsem taky přemýšlela :) Jako dítě jsem milovala "vodní omalovánky".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bláho, vodní omalovánky, na ty jsem úplně zapomněla! Teď jste mě v myšlenkách vrátila tak o dvacet let. Člověk jen "barvil" vodou a nikdy nevěděl, jaká barva mu kde vyleze, že? Pamatuju si to dobře? Jéé , já je chci!:o) Nevíte, jestli se ještě prodávají? :o)

      Vymazat
    2. Jojo, to jsou přesně ony! :) Pravda, že jsem na ně všeho všudy narazila jen jednou a ještě před víc než deseti rokama. Teď jsem se po nich nesháněla, ale budu :D

      Vymazat
    3. Vyhlašuji velké detektivní vodo-omalovávankové pátrání! :o)

      Vymazat
  2. No pááni, berňák bude opravdu koukat:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale když nikdy nepříjde, zlobit se taky nebudem :)

      Vymazat
  3. Elvinku, moc krásně to u vás všechno kvete, to je prostě paráda!
    Kopretiny jsou nádherné, vždycky jsme je u mamky měli na zahradě, možná jich tam ještě někde pár bude...
    Musím se půodívat a rychle je natrhat :o).

    Užívej si krásných sluníčkových dnů!

    PS: omalovánky jsou super, já si jedny taky nedávno pořídila, ale pssst ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, kopretiny jsou takové maminky sedmikrásek:) Za omalovánky se nestyďme, já myslím, že čím víc lidí bude omalovávat, tím bude na světě líp ;)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥