úterý 20. května 2014

Jako prdel na hrnec aneb asi jsem se zamilovala

       Je to už nějáký ten pátek, co jsem v kosmetice najela na přírodní vlnu. Mohl za to tenkrát Lush, díky kterému jsem začala všechny ty patlátka z drogérie najednou vnímat úplně jinak a i když on sám zas tak přírodní není, ukázal mi úplně jinou cestu vnímání kosmetického světa.
Najednou pro mě neznamenala kosmetika jen něco bílého v kelímku bez jakékoliv potuchy o původu pravodivně znějících latinských ingrediencí, ale naopak něco co může být i nádherně přírodně voňavé, co se dá rozebrat na složky kterým dokonce rozumím a co by se dalo v některých případech dokonce i jíst.

Od té doby započalo velké dobrodružství a zkoumání. Chtěla jsem totiž vědět všechno a být co nejvíc erudovaná, aby si na mě už žádná kosmetická firma jen tak nepřišla. Začala jsem zkoumat jak funguje který olej, která látka je vlastně přírodní, která ne a co si je prostě dobré na ten ksichtík patlat a čemu se lépe vyhnout.


   Tohle moje bádání pokračovalo až k výrobě vlastní kosmetiky, kdy jsem si nakoupila základní druhy másel, olejů, vitamínů i esencí a domnívala se, že teď už bude všechno (můj obličej, moje vlasy i moje tělo) jen den ode dne krásnější. 
Jenže ona i ta přírodní kosmetika je pořád docela věda! Obzvlášť pokud jde o pleť a obzvlášť pokud jde o někoho, komu se ucpávají póry už jen při pohledu na malinko hutnější krém.  A pak si nedejbože najednou někdo takový začne libovat v olejích...
Dosáhnout samovýrobou a samozkoušením té optimální cesty, kdy je pokožka hydratovaná a zároveň čistá, je tak někdy zapeklitější než se může zdát..
Tyhle moje pokusy a omyly vedly povětšinou k ucpaným pórům, unavené a zatížené pleti a k neustálému čištění. A čím víc jsem čistila, tím víc se kůže mastila a pomyslný kolotoč byl na světě. 
  
I když to s vlastními pokusy určitě ještě nevzdávám a co budu ženskou (a tou zatím plánuju být do konce života), vím že mě asi nikdy nepřejde chuť zkoušet pořád něco nového, byla jsem už malinko zoufalá a lehounce otrávená a tak jsem začala hledat. Vsadila jsem na intuici a objevila kouzelnou krabičku, která tyhle všechny problémy najednou řeší za mě! A ke všemu tou nejpřírodnější, nejjemnější a nejvoňavější cestou.


Pan Hauschka se svojí kosmetikou je pro mě taková špička ledovce a dokonalá ukázka toho, jak by to všechno mělo vypadat. Složení jejich produktů je snově vyvážené a celá jejich péče a filozofie propracovaná do kosmetické dokonalosti. 
Nebudu si ani náhodou vymýšlet, když řeknu že je to to nejlepší co měl můj obličej kdy na sobě (včetně Filla Hantliho!;)... A tak začala láska...


A začala konkrétně testovací sadou na problematickou pleť, kde najdete všechno, co si jen může Váš obličej přát hezky pohromadě.
Základním stavebním kamenem je ten nejjemnější a přitom efektivní a účinný čistící krém, který pokožku ráno i večer zbaví všech nečistot i líčení tím nejlíbeznějším způsobem. Pleť je po něm opravdu vypíglovaná, zároveň však není ani trochu vysušená a už vůbec ne mastná nebo jakkoli zatížená. Tenhle krém je prostě třída a já obdivuju, jak se v něm panu Hauschkovi podařilo skloubit tu správnou rovnováhu pro dokonalé a zároveň jemné každodenní čištění.
Ruku v ruce s ním tvoří tu nejpohodovější dvojku pečující pleťové tonikum.
Nikdy jsem tonikum nepoužívala, považovala jsem ho za zbytečnou lahvičku navíc, ale tohle tonikum mě přesvědčilo, že občas je prostě dobré některé své železné zvyky, košile i širáky odhazovat v dáli. Funguje tak trochu jinak než ostatní tonika, tohle se totiž nepoužívá k dočištění ale opravdu pouze k tonizaci. Jestli stejně jako já tápete a nevíte, co konkrétního a přínosného si pod šibalským pojmem "tonizace" představit,  řeknu Vám to asi takhle. Tohle tonikum tak báječně osvěžuje, stará se, pečuje a dělá prostě tak spokojený ksichtík, že pokud máte trochu rozumu, už ho nikdy nepustíte z ruky. A já se odteď každé ráno i večer neskonale těším až s ním ten svůj obličejíček oblažím. Nevím jak dlouho moje věrnost bude trvat, protože v lásce se nedá nikdy nic zaručit, ale v tuhle chvíli naprosto upřímně přísahám, že bez téhle dvojky - Čistícího krému + Tonika Special, neudělám už ani krok.
Je to totiž to první co používám ráno když se vzbudím i to poslední co jsem schopná udělat (a v tomhle případě ochotně i v té největší únavě což nebývá zas až tak běžné) než jdu spát. Jen odlíčit oči olejem, pak tihle dva miláčci a to úplně stačí.


Zbytek krabičky obsahuje hydratační péči a pár extra přípravků, to když pleti chcete dát něco navíc.

U smíšené pleti pan Hauschka zajišťuje hydrataci pomocí neméně úžasu vyvolávajícího Meduňkového krému, který můžete střídat (nebo všelijak kombinovat a namýchávat) ještě s Regulačním pleťovým olejem. Řeknu Vám, je to opět něco.
Krém je lehoučký, voní tím nejúžasnějším způsobem a stačí ho tak maličko, že i když jsem si svojí testovací krabičku s tímhle pidižvíkem pořizovala víc než před měsícem, pořád ho ještě kousek v tubičce zbývá! Mám ho na svém seznamu přání a budu si ho muset pořídit co nejdříve (to až dopotřebuju své ostatní krémy),ať se mi po něm moc dlouho nestýská.

Naproti tomu Regulační olej je věc, s kterou jsem nejdřív trochu bojovala.
Pan Hauschka (no jo já přeci vím, že žádný pan Hauschka už není, ale můžu si ho alespoň představovat, jak pro mě ve svém bílém plášti míchá své úžasné krémy?) totiž jasně říká, nanášejte olej na suchou pleť. A protože jsem poslušné děvče, poslouchala jsem ho do nejmenšího detailu a nanášela přesně tak. Jenže oleje bylo na pleti prostě hodně, špatně se roztíral a tvořil dost velkou vrstvičku. Tím pádem jsem nebyla úplně spokojená a měla jsem pocit, že moje pokožka si nedýchá tak, jak by potřebovala.
Ale od té doby, kdy jsem to s ním zkusila jako se všemi ostatními oleji, na mokrou pleť a použila ho opravdu maličko, si už spolu taky libujem.
Je lehoučký a krásně pokožku změkčí. A i ta malá lahvička mi tak asi opět vydrží celou věčnost!

Posledními poklady v kouzelné krabičce je Napařovací lázeň, která se kape do horké vody a při napařování obličeje pomáhá jeho hlubšímu čištění, intenzivní čistící jílová maska a extra hydratační revitalizační maska.
Tyhle věcičky se používají tak jednou až dvakrát do týdne, nejlépe v době kdy za sebou doma pořádně zavřete dveře, pustíte si svoji nejoblíbenější muziku, vypnete všechy ostatní rušivé elementy a uděláte si na půl hoďky takové svoje domácí lázně. Nejdřív napařit, pak otevřené póry hezky zblízka vyčistit jílem a nakonec můžete přidat ještě revitalizační masku pro ten nejkrásnější obličej i pocit...


A aby bylo úpně jasno, jelikož bylo moje ohromení z pana Hauschky opravdu velké, musela jsem do toho jako vždy namočit ještě svojí nebohou mamču, které patří tahle druhá testovací krabička a která je většinou (ne)dobrovolným spoluúčastníkem všech mých kosmetických nadšení a objevů. To aby jste si nemysleli, že chválím něco, co jsme ještě ani neotevřela . 
Taky pan mistr Čistící krém a slečna skvělá Toniková si už lebedí u mě v koupelně v plném balení. A mám takový neodbytný pocit, že tam dlouho nezůstanou sami.
A ta bota na fotce není na pleť, ta je na jednoho zlobivého psa, který mi během focení odnášel neustále všechno, co jsme byť jen na chvíli odložila. Psisko zlobivé! :)


Atilka je zlobidlo, ale taky miláček a Joeyho největší kámoška. A když jí spíláte, moc nešťastně kouká, takže to stejně nemůžete nikdy dělat moc dlouho.

   To je tak v rychlosti vše, co jsem Vám chtěla o mé nové lásce dnes říci a teď už nezbývá, než šetřit každou korunu, nebo si nechat snít o tom, jak se jednoho krásného dne probouzím obklopena všemi těmi voňavými a zulíbánímhodnými lahvičkami uprostřed svého malého Hauschkového království.
Možná to nebude trvat zas tak dlouho, protože (a to je opravdu poslední věc, co Vám dneska ještě musím říct), jejich báječný e-shop mi totiž ke každé objednávce neopomněl přibalit ani několik různých vzorků. Jen tak a bez jakýchkoliv závazků. A že ty Hauschí vzorky nejsou žádné pidi ubohé pytlíčky, které skrývají sotva pár kapek! Jsou totiž přesně tak velké (nebo i větší), jako ty z testovací krabičky.
Dostat dáreček jen tak je vždycky báječné, o to báječnější, když jde o kosmetiku která Vám sedí - jak se to lidově říká - jako ten hrnec na prdel! ;)

Milujete taky pana Hauschku?

Pac a pusu z lesa ♥

4 komentáře:

  1. olejík mám taky a ještěže jsem si nečetla žádný návod a používala ho rovnou na vlhkou tlamku ;) jináč po tomto setu pokukuju už strašně dlouho, ale nemám odvahu si jej objednat, páč je mi jasné, že bych pak nutně potřebovala všechno a plán, jak vykrást banku, aby mě nikdo nikdy nechytil jsem ještě nevymyslela :D ... každopádně mi tento článek k tomu moc nepomohl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o) Ani mi nemluv, myslím teď na pana Hauschku kudy chodím. Ale zase je pravda, že i když je to dražší kosmetika, vydrží ty jejich lahvinky neskutečně dlouho (alespoň to všichni říkají a já to zatím taky tak vidím)...Takže to beru jako dobře uložené peníze a investici do budoucnosti a vlastně i do současnosti, protože čím hezčí ksicht od přírody, tím menší (s)potřeba mejkapů, korektorů a sáčků na hlavu:o)

      Vymazat
  2. Taky se na tuto sadu chystám, snad budu také spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím že ano:) Sice jsem na internetu četla na Hauschku dost protichůdných názorů, ale podle mě jde spíš o to, že lidé, kteří jsou zvyklý na chemii čekají zázraky na počkání a on je to obecně s tou přírodní kosmetikou spíš běh na delší trať...

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥