pátek 30. května 2014

Děkuju Karlu a Hynkovi...


... za tuhle taštičku.


Naposledy jsem tady představila pár svých oblíbených tvůrců z Fleru a jak si možná pamatujete, zmínila jsem se i o tom, jak je k nám na cestě do lesa malá taštička posledního z nich - Karla a Hynka.


A já Karlovi i Hynkovi velmi děkuju. Za tu krásu. Za jejich řemeslnický um. Za to, co a především jak, dělají.
A taky za to, jak ve mě dokázali vyvolat vzpomínky. Vzpomínky dětství a milované osoby v něm. Když jsem přejížděla prsty po té krásné výšivce, vzpomněla jsem si na chvíle, kdy mě moje báječná prababička jako úplně prťavou holčičku učila pod starým velkým ořešákem na zahradě vyšívat. Byly to chvíle naprostého klidu a harmonie, na které teď s láskou vzpomínám. 
Byla jsem maličká, babička stařičká (i když velmi vitální), ale při vyšívání jsme si byly jedna duše. Na prababičku vzpomínám ráda a s velkou úctou. Byla pro mě ztělesněním naprostého klidu a krásy. Chtěla bych jednou stárnout jako ona. Být vitální až do velmi vysokého věku, mít kolem sebe tolik krásných vnoučat a pravnoučat, za sebou spokojený život a v ruce neustále dřevěnou skruž s potencionální nádherou, čekající až jí přivedu (vyšiju) k životu...
Prababička už tu se mnou není, ale její krásné výšivky stále ano.


A já mám teď neodolatelnou chuť se k vyšívání opět vrátit. 
Alespoň malinko....
Ale můžu si dovolit pouštět se do dalších nových věci? Nevím, vážně ne. Je to tak trochu v rozporu s mými předsevzetími.  
Vždycky se tak rychle nadchnu... Musím počkat, až trochu vychladnu...

Taky jsem si díky taštičce vzpomněla na své vyšívané černé šaty, které jsem loňské léto dost opomíjela.
Ale letos budem spolu častěji, slibuju šatičky moje.


Taky už se těšíte na léto?

Na šaty lehké jako pírko, na volné halenky, slaměné kloboučky, hřejivý slunce svit a dech beroucí barevné výšivky...?
Už je vážně za dveřmi...

A začnu teda vyšívat?

Ještě nevím. Ale vím, že tak či tak, léto bude..., uááá... Léto bude báječné!! (Já vím, už se opakuju. Ale člověk by si to měl neustále připomínat. To aby měl jistotu, že se to opravdu vyplní.)
I když léto je přece báječné vždycky, no ne? ;o)

Pac a pusu z lesa ♥

2 komentáře:

  1. Elvinku, taštička je nádherná! A ty šaty? Docházejí mi slova, připadala bych si v nich jako víla :o).
    K vyšívání se určitě vrať, mě takhle vyšívací vlna stihla loni před Vánoci a většina všech obdarovávaných dostala něco vyšitého :o)
    Ať si užíváš léto podle svých představ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Deni. Já pořád nevím, už vidím jak bych něco vyšila, zažehnala prvotní vzplanutí a pak by mi to leželo zas někde v koutě...I když....Uvidím, jak říkám, letos se chci pouštět jen do těch věcí, které si opravdu dobře rozmyslím. To jsi teda hrozně šikovná když tě to chytlo před Vánoci a stihla si vyšít většinu vánočních dárků, klobouk dolů!!

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥