neděle 25. května 2014

Báječné léto!


 
   Mám pro Vás návrh. Pojďme si při té neděli na chvilku zalelkovat a těšit se prohlížením a třeba i nakupováním krásných věcí! A ne jen tak ledajakých.

Jak už jsem psala, pokud to jde, snažím se vyhýbat zbytečným nákupům v řetězcích a unifikovaným věcem, a když něco sháním, většinou zamířím nejdříve na Fler. Například z důvodů, o kterých už jsem psala tady.
Většinou mě tyhle nákupy stojí víc peněz, to je pravda. Ale ten dobrý pocit, kvalita a radost z originálního kousku, to obvykle stonásobně převáží. Proto bych Vám dneska chtěla ukázat pár pěkných věcí, které můžete nalézt právě na Fleru.

Mám totiž takový pocit, že letos bude to léto opravdu báječné a tak jsem si nedávno vytvořila na Fleru svojí první stejnojmennou nominaci. Třeba Vás některá z věcí taky zaujme, nebo díky nim objevíte zajímavého tvůrce. 

I když jsem se snažila svůj výběr alespoň trochu barevně sladit, jak bývá u nominací zvykem, vybrala jsem spíše výrobky, které se mi opravdu líbí a které bych si sama z fleku pořídila. Vyjma tedy naší komody, kterou jsem do nominace taky zařadila, ale které tady bylo za poslední dobu už dost.

    Tak se pojďme na ten dnešní výběr společně podívat.

A začínáme hned pěkně zvostra. Co by to bylo za léto, bez nových letních šatů. A nejlíp s velkou širokou sukní, která se bude báječně točit kolem dokola na letních tancovačkách. 
Veselé šaty a sukně alá 50. léta tvoří na Fleru Simona Tošková. A já už si musím vážně nějáké takové letos pořídit!



A retro šaty si žádají nějáký stylový doplněk, že jo. Podobné holčičí a přitom lehce drsňácké doplňky v Rockabilly stylu a nejen ty, najdete u tvůrkyně, která si říká Olivia Paige.


Tuhle fólii jsem vybrala víceméně kvůli starému hipísáckému Volkswagnu v pozadí, který mám automaticky spojený s hippíe letní pohodičkou. Rodinná firmička s názvem Majestic však spadá do mých oblíbených už delší čas a jejich nálepkový svět skýtá nekonečné možnosti, jak si lehce, jednoduše, levně a vesele zkrášlit v létě bydleníčko (nebo třeba auto - to aby se jelo vesele na letní dovolenou).


Pan Mon je ve skutečnosti velmi éterická, možná až mysticky působící slečna z našeho kraje. Umělkyně každým coulem, jejíž kabelky a zrcátka jsou spíš než módními doplňky, malými uměleckými díly. A po téhle její kabelce nebo zrcátku s lesním motivem, který by se k nám domů báječně hodil, pokukuju už nějáký ten pátek. 

 

 Aida Style má prostě styl. A pokud sháníte originální legíny, tady si prostě musíte vybrat. A i když se teď všichni připravujeme na léto, já už navíc vím, kde si pořídím svoje příští termoprádlo.


Už dva polštářky od téhle slečny zdobí náš domov a vy jste je už mohli u nás doma nejednou vidět. A při svojí letní nominaci jsem prostě nemohla opomenout ani tento veselý a rozkvetlý.

Pro všechny pisálky a spisovatele, pro které by léto bez deníčku bylo asi jako bazén bez vody, tady mám jeden echt letní, ručně vyráběný od Caby.


Dara bags jsou už ňákým pojmem v kabelkovém světě a já bych si moc ráda v létě vybalovala svůj opalovací krém u vody z jejich jahodové kosmetické taštičky.

A zase ty polštářky. Těch prostě není nikdy dost, nemyslíte? Moje slabost pro retro vzory se opět projevila na tomto krasavci. Polštářky, šátky a jiné radosti prodává na Fleru pod značkou KG Design paní Katka.


Jednu ze svých letních aktivit vidím asi takhle. Procházím se bosá po louce v bílých lehkých šatech, které vlají ve větru a pozoruju oblohu a ptáky. A v případě, kdy by náhodou po ruce nebyly žádné použitelné letní květy, ze kterých by se dal uplést nezbytný letní věneček do vlasů, sáhla bych po nějákém "dlouhotrvajícím", romantickém a snovém od Jikity. Taktéž až se budu jednou třeba vdávat nebo budu chtít být za princeznu, půjdu si pro tu správnou ozdobu do vlasů přímo tady. 


Na náušnice mě moc neužije. Mám pocit, že mi prostě skoro žádné nesluší a taky už jsem si odvykla mít cokoliv v uších. Pro Vás, kteří je naopak milujete mám ale super tip. Tyhle krásky jsou totiž nejen nádherné na pohled ale i úžasně recy. A vy víte, jak recy věci miluju. 
Málokdo by asi tipoval, že něco tak krásného může vzniknout z ošklivých a všude přítomných PET lahví!
A já tleskám tomuto nápadu a hlavně jejich tvůrkyni Makebě, oběma svýma rukama i nohama najednou. (zrovna jsem to zkusila a vážně to jde!)


A když už jsem zmínila tu svatbu, tak pokud bych se jednou rozhodla vdát a nemít živou kytici, vybrala bych si nějakou takovouhle. Tahle kytice by mi totiž mohla vydržet až do případné zlaté svatby a ještě celou tu dobu zdobit náš domov. No, budu to muset ještě promyslet, protože tohle je krása nesmírná....Brožová svatební kytice od Kultbizuterie. 


Stejně jako k létu patří šaty se širokými sukněmi a třešněmi, nedají se opomenout ani volné halenky, tuniky a samozřejmě puntíky. Tohle všechno splňuje do puntíku halenka alá tunika od La femme Mimi, která je tak vzdušná a letní, že už to snad víc ani nejde.


A i když jsem holka romantik, která si libuje v krásných šatech a romantických halenkách, někdy mám naopak náladu být hrozně hippíe a divoká, s rozcuchanými vlasy, neupravená ale naprosto svobodná. A přesně tak se cítím v barevných batikovaných tričkách a se znakem míru na čemkoliv. Nebo nejlíp v kombinaci obojího, jako je tomu kupříkladu na tričku Peace Blue Lagoon.
Stejná batikovaná trička jsem si už několikrát zkoušela vyrobit, ale takhle krásný závěr to nikdy nemělo. Pokud taky míváte podobně divoké sklony, určitě si vyberete u Hippiestyle, nejen barevná trička ale třeba taky kristusky. A každý kus samozřejmě originál!


A na závěr jeden z mých nejoblíbenějších, i když teprve nedávno objevených tvůrců. Ke Karlovi s Hynkem cítím nevysvětlitelně silné sympatie. Tedy nevysvětlitelně - pokud si přečtete rozhovor s nimi, nebo se pokocháte jejich tvorbou, je to celkem jasné. Tahle dvojka prostě válí! Jejich vyšívané tašky, brože, batůžky a kosmetické taštičky, jsou dechberoucí. Přála bych si je mít doma buď všechny, nebo si z nich umět alespoň vybrat. Protože tu jednu svou , která je momentálně na cestě za mnou domů, jsem vybírala asi dva dny! Už se mi dlouho nestalo, abych byla tak nerozhodná. Ale stejně si myslím, že jednoho krásného dne té své taštičce pořídím nějákou další sestřičku :) Jejich vyšívané florální a folklórní motivy spolu s překrásnými barvami mi totiž nedají spát.
Každý kus je opět originál a dva stejné prostě nenajdete, takže pokud se Vám některá věc neopakovatelně zalíbí, doporučuju příliš dlouho neváhat. Konkrétně tuto šťabajznu si můžete prohlídnout detailněji zde.


Uf, no řeknu Vám, že mi tyhle dnešní nákupy daly pěkně zabrat, skoro jako bych se tři hodiny procházela po nákupním centru: o) Na Fleru je to ovšem vždycky nesrovnatelně příjemnější!

A taky jsem moc ráda, že se mi dneska podařilo ukázat Vám tolik krásných věcí od báječných tvůrců najednou!

Líbil se Vám můj výběr?


Pac a pusu z lesa ♥

Pées: A ten náš Flerový profil můžete najít přímo tady.







2 komentáře:

  1. Teda Elvinku... A já si zrovna říkala, že si dám od nakupování na chvíli pohov... Tak asi zase nic :D. Výběr je úžasný, moc mě zaujala ta folklorní taštička a doplňky od Olivia Paige, jdu to všechno omrknout blíž ;o). Jo a taštičku od Dara Bags doporučuji, mám tři v různých velikostech a jsou nesmrtelné - pořád stejně krásné, snad nic jim nedokáže ublížit! A ta jahodová... Zrovna nedávno jsem po ní koukala, ale mám melounovou, takže u Dary určitě čeká právě na Tebe ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni tak to mě mrzí, že ti tak kazím plány. Avšak můžeš se jen pokochat a přidat si vysněnou položku na svůj list přání a až příjde ten správný utrácecí čas....;) Já si taky teď nemůžu koupit hned další taštičku když mi má každou chvíli přijít ta od Karla a Hynka. I když bych tu jahůdkovou vážně brala, obzvlášť když teď vím, že Ty navíc vlastníš její ovocnou sestřičku! Však pokud spolu máme opravdu být, tak na mě počká:o)

      Vymazat

Děkuju za každý Váš komentář ♥