tag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post3486574617722147949..comments2023-10-26T11:31:38.529-07:00Comments on Made in les: Šťastnosti vol.5Radkahttp://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-68858602437968381322015-01-02T07:28:05.111-08:002015-01-02T07:28:05.111-08:00Teress, zrovna dneska jsem ho měla na oběd a opět ...Teress, zrovna dneska jsem ho měla na oběd a opět si říkala jaká je to hrozná dobrota! A zdravá! A doporučuju k tomu ty domácí pita placky, bez nich je to fakt poloviční.Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-45810009078966213762015-01-02T06:46:57.818-08:002015-01-02T06:46:57.818-08:00Ten babachanůš si musím taky udělat, když ho tak c...Ten babachanůš si musím taky udělat, když ho tak chválíš, nová jídla totiž miluju!!Teresshttps://www.blogger.com/profile/17977844851482606276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-41640881072222418762014-12-03T05:56:43.057-08:002014-12-03T05:56:43.057-08:00Díky Em, jsem moc ráda za každý Tvůj koment protož...Díky Em, jsem moc ráda za každý Tvůj koment protože jsou zkrátka k sežrání :) Tahini v DM? Díky za tip! Asi se po ní mrknu protože to mletí sezamových semínek se dost špatně odhaduje vzhledem k množství. A s tím malování, já jen doufám že se k němu jednoou konečně dostanem :DRadkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-45236421055678268932014-11-26T06:22:10.449-08:002014-11-26T06:22:10.449-08:00Tyhle články u vás fakt miluju, dokážou mě rozrado...Tyhle články u vás fakt miluju, dokážou mě rozradostnit a inspirovat, naladit - krásná dávka štěstíčka. Ta první fotka je úchvatná řeklas tou fotkou všecko!!! Já miluju prázdné rámy, Tvůj krásně svítí a myslím, že jste s maminkou ten čas pro malování využily skvěle i tak - já mám na prázdném rámu jen položený jeden obraz temperou :-).....A ten babachanúš si musím vyrobit, další variace na lilek? to můžu, ingredience výborné a tuším, že teď maj někde tu sezamovou pastu nově - bože ta paměť, v dm? tahini jsme kdysi kupovaly hojně, musím to oprášit je to dobrota a zdravá....A vůbec celý ten článek je prostě rozkošný i čajíček, makronka (jsou v plánu)......eMhttps://www.blogger.com/profile/17118555320886860885noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-42442443767690094802014-11-25T03:52:46.847-08:002014-11-25T03:52:46.847-08:00To je super. Jen nevím jak se pak udělá místo siru...To je super. Jen nevím jak se pak udělá místo sirupu právě ta marmeláda protože sirup jsem dělala úplně stejně jako Ty tu marmeládu :) Asi jde o to ještě víc to svařit, že? A ten čaj si teda pořád dělám z rozdrcených šípků, chci ho zkusit i z celých ale to se musí asi louhovat dlouho co? tak den? já na to právě vždycky zapomenu a pak chci čaj hned tak je prostě rozdrtím, zaleju, vylouhuju a přecedím...Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-54590658217354416292014-11-24T05:30:59.965-08:002014-11-24T05:30:59.965-08:00Díky za tip, jinak k marmeládě - no právě jsem tak...Díky za tip, jinak k marmeládě - no právě jsem taktéž myslela, že to tak provedeme, ale nakonec mě babička přesvědčila, že bych u toho strávila mládí a že to tak nikdy nedělala a vždycky byla marmeláda moc dobrá :-) takže jsem šípky očistila (u některých jsem odkrojila tu černou "stopku", ale ne u všech, protože jsem měla asi 2,5 kg), pak rozmixovala a dala vařit spolu s třtinovým cukrem (můžeš ještě přidat kyselinu citronovou)...pak už jen přepasírovat přes hustší sítko (i když ty pecičky jsou docela velký a skoro nic ti neprojde), můžeš 2x (já jsem to udělala jen 1x a ty vlásky tam trošku zůstaly, ale mě to až tak neva) možná bych doporučila přesít přes plátno, což zkusím napříště ;) již mám marmeládku přes 2 měsíce a stále super, neplesnivý a to ji skladuji v chladné komoře...a čaj připravuji povařením usušených šípků a postupným louhováním (po druhé jsou nejsilnější a i třetí várka ještě jde), tedy je nemixuji...Péťa K.https://www.blogger.com/profile/12653497696321725328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-33853658515734240702014-11-23T11:14:58.736-08:002014-11-23T11:14:58.736-08:00Ahoj Deni, to ráno bylo zrovna nedělní...ty jsou ú...Ahoj Deni, to ráno bylo zrovna nedělní...ty jsou úplně nejlepší. Světýlka jsou celkem drahé na to že je to jen omotaná nit to je fakt, na druhou stranu, někdo si s tím tu práci dát musel... Ale můžeš to udělat jako Divné ticho (komentář nad Tebou) a zkusit je vyrobit. Musí to být celkem sranda! Nemít je, možná se taky hecnu. Jo a ty šaty by se momentálně celkem hodili, vypadá to že od nového roku budem s Kubou chodit do tanečních!Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-80732755817553530312014-11-22T10:19:36.858-08:002014-11-22T10:19:36.858-08:00Páni, hned jsem o něco šťastnější :o). Miluju tako...Páni, hned jsem o něco šťastnější :o). Miluju taková ta líná rána, kdy člověk nemusí nikam spěchat a může si užít ten ranní klid před denním shonem... A šípkový čaj je luxusní, přišla jsem mu na chuť loni a pořád se mě drží. Světýlka obdivuju, už po nich delší dobu pošilhávám, ale zatím mě odrazuje cena u jedněch co jsem si vybrala (To jako myslí vážně? Za ty prachy bych měla nový boty :D). Jo a ještě mě napadá - na co bys potřebovala šaty stříbrem vyšívané - vždyť toho svého prince už máš ;o). Tak si oříšky někam ulož, třeba se jednou budou někomu jinému hodit ;o).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15468317295567120511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-85997309111124894862014-11-20T03:19:42.219-08:002014-11-20T03:19:42.219-08:00Mají nějakou protipožární ochranu jo? My kdyžtak u...Mají nějakou protipožární ochranu jo? My kdyžtak uhoříme, no. :D Jo, nafůůůkneš balónek a motáš jak idiot strašně dlouho, pak ho celý namočíš do vodního skla ( 60,- ), necháš okapat a uschnout, balónek praskneš. Je to děsná piplajda, ale jdou koule malé, střední, obří a ty koupené nejsou asi tak šišaté. Určitě doporučuji, pak úplná radost ze svých křivých kuliček. :)DIVNÉ TICHOhttps://www.blogger.com/profile/08058904736453981023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-41116159095522478552014-11-20T00:52:34.909-08:002014-11-20T00:52:34.909-08:00Ha, no nepotřebují ale já jsem raději chtěla origo...Ha, no nepotřebují ale já jsem raději chtěla origoš šňůru páč je nechávám někdy svítit bez dozoru a nechtěla jsem čelit případnému požáru. Ta původní šňůra se nám totiž porouchala...ale uznávám že Tvé řešení řetězu i kuliček je daleko lepší! Jak jsi ty kuličky vyráběla? To jsi motala nitky na nafukovací balónky a ty pak praskla? Jinak si to neumí představit... Já ty makronky měla právě z Restaurant day. Je pravda že tyhle byly ještě celkem dobré oproti jedněm které se mi podařilo ukořistit na ostravském výstavišti pár týdnů zpátky, byl to nějáký veletrh pečení a makronky i cupcaky co tam prodávali to bylo to největší zlo co jsem kdy měla v puse, fakt hrůza!Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-37155964423071678622014-11-19T11:35:24.275-08:002014-11-19T11:35:24.275-08:00Já šipkočaj taky poprvé, ale stihla jsem pak všech...Já šipkočaj taky poprvé, ale stihla jsem pak všechny keře ještě orvat, takže mixér bude jasná metoda, drcení ručně byla pruda. Ty kuličky potřebují nějakou šňůru z Prahy? :D Já jsem si jí koupila v Kaufu za tři pětky na 20 světýlek, nemám ty designové, ale diy a jsou boží, každý večer musí svítit, bez nich už to nikdy nebude ono. Makronku jsem nikdy neměla, koukala jsem na restaurant day, že tam zrovna byli, sakra. Její chuť si představuji jako polystyrén s chemickou náplní. :DDIVNÉ TICHOhttps://www.blogger.com/profile/08058904736453981023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-45140551643069117462014-11-19T07:58:28.841-08:002014-11-19T07:58:28.841-08:00A jak ho připravuješ? Já jsem pročítala nějáké pří...A jak ho připravuješ? Já jsem pročítala nějáké přípravy a všechno bylo právě na dost dlouho. Chtěla jsem něco rychlejšího ,tak jsem ty nasušené šípky sprostě hodila do mixéru a tu rozdrcenou směs zalila horkou vodou, louhovala tak 15 minut a pak přecedila přes plátýnko...Ale nevím jestli to nebylo příliš barbarské :)Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-5743924974691457762014-11-19T04:41:29.715-08:002014-11-19T04:41:29.715-08:00Podzim! Miluju podzim. Šípkový sirup sice nemám, a...Podzim! Miluju podzim. Šípkový sirup sice nemám, ale šípkový čaj patří k mým TOP 10. Příprava je sice malinko zdlouhavá, ale chutná úžasně. A s makronkama jsem na tom stejně. Kromě toho, že jsou fotogenický, na nich nic tak zvláštního neshledávám. Světýlka svítí, tak co víc si přát. A to z toho lilku musím vyzkoušet, protože lilek taky můžu. Pěkný den!Barbora Grünwaldováhttps://www.blogger.com/profile/13565943123994391718noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-87435072986326670292014-11-19T04:37:09.218-08:002014-11-19T04:37:09.218-08:00A můžu se zeptat jak jsi dělala tu marmeládu? Moje...A můžu se zeptat jak jsi dělala tu marmeládu? Moje známá ji dělala tak, že KAŽDÝ šípek rozpůlila a vyndala z něj to "chmíří" a až pak vařila. Příjde mi to dost šílené takže mě zajímá jestli to jde i jinak. Tu stránku už jsem viděla ale nemám s ní zkušenost, já mám světýlka odtud: http://www.epesradesshop.cz/cs/svetelne-kulicky/svetelne-retezy<br />Děláme se Zuzkou interiéry,tak jsme je při nějáké příležitosti vybártrovaly:) Světýlka od ní můžu určitě doporučit a pokud jsi z Prahy, můžeš skočit i do jejího kameného obchůdku v Holešovicích a tam si vybrat kuličky přesně podle sebeRadkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-39022924175385486322014-11-19T04:25:34.694-08:002014-11-19T04:25:34.694-08:00Jasan. Tvořila jsem podle receptu Mitsuuko: http:/...Jasan. Tvořila jsem podle receptu Mitsuuko: http://www.mitsuuko.cz/2014/10/jak-si-udelat-sipkovy-sirup-vitaminova.html<br />Má to krásně popsané a myslím že její recept je ten pravý :o)Radkahttps://www.blogger.com/profile/00196258432290390531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-80859369951495003412014-11-19T04:13:54.715-08:002014-11-19T04:13:54.715-08:00Naprosto souhlasím s šípkovým čajem, je to ten nej...Naprosto souhlasím s šípkovým čajem, je to ten nejlepší pomocník na boj proti nemocem! Letos jsem taktéž dělala marmeládu, kterou používám i jako "cukr" do jiného čajíku a je bezkonkurenční :-) A ta houbička :-) Mohu se zeptat, odkuď jsou balónkové svíčky? Chci si je taktéž pořídit a našla jsem stránku balldesign.cz, neznáš ji náhodou? díkyPéťa K.https://www.blogger.com/profile/12653497696321725328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245496536031290729.post-28433677277741512192014-11-19T04:10:20.371-08:002014-11-19T04:10:20.371-08:00Šípkový sirup? To zní skvěle. Nebyl by recpetík? :...Šípkový sirup? To zní skvěle. Nebyl by recpetík? :)Veruhttps://www.blogger.com/profile/04562024789053280350noreply@blogger.com